Αθλητικά Ελλάδα Συν & Πλην Σχόλια

Οι Παραολυμπιονίκες μας! Δύναμη ψυχής! / Η διαφορετικότητα που συγκινεί…

Πολλά λέχθηκαν και λέγονται για τη διαφορετικότητα, που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Άπειρα άρθρα, συνεχείς παρεμβολές σε ταινίες και σήριαλ ελληνικά και ξένα επιτάσσουν την προσαρμογή του συνόλου στη νέα θέαση των πραγμάτων.

Και καλώς ωριμάζει το θέμα, γιατί η διαφορετικότητα δέχθηκε πλήγματα μέσα στους αιώνες, που προκάλεσαν ανεπούλωτα τραύματα. Βέβαια, δε συμφωνούμε με την υπερέκθεση του θέματος, με την βίαιη επιβολή του όσο πιο γρήγορα γίνεται, με την “ρετσινιά” του “ομοφοβικού”, που εύκολα δίνεται στο καθένα, που τολμά να εκφράσει τη γνώμη του.

Αλλά, ναι, υπάρχει και μια άλλη  διαφορετικότητα, πέρα απ’ αυτήν των φύλων. Αυτή των αθλητών μας που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς και μας γέμισαν συγκίνηση.

Αυτοί δεν ζήτησαν τίποτα, δεν διεκδίκησαν παρά μόνο από τον εαυτό τους. Έβαλαν στόχους που η υγεία τους και μια άδικη μοίρα τούς καλούσε να ξεπεράσουν. Να αντισταθούν. Και το κατάφεραν. Όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο μακριά, όλο και πιο γρήγορα, όλο και πιο δυνατά!

Τα μετάλλια ήρθαν. Χρυσά, ασημένια, χάλκινα. Έκαναν την Ελλάδα περήφανη, όσο και των άλλων παιδιών της των Ολυμπιακών Αγώνων, των “μη διαφορετικών” παιδιών της.

Και άστραψαν τα χαμόγελα στα πρόσωπά αυτών των “διαφορετικών” και στο πρόσωπο των δικών τους και στα δικά μας πρόσωπα…

Κι εδώ να προστεθεί και  το ρητορικό ερώτημα, που όλοι ξέρουμε την απάντησή του. Η Πολιτεία τι κάνει γι’ αυτούς τους “διαφορετικούς”; Κάποιοι έγιναν επώνυμοι και κέρδισαν το θαυμασμό μας. Κι οι άλλοι, οι πολλοί, που δεν πήγαν σε αθλητικούς στίβους, που δεν διακρίθηκαν, αλλά παλεύοντας με πείσμα και αξιοπρέπεια με την καθημερινότητα της αναπηρίας τους, έγιναν κι αυτοί πρωταθλητές της ζωής; Αυτοί έχουν την υποστήριξη που τους ανήκει;

Να, μια άλλη διαφορετικότητα , που είναι σημαιοφόρος της θέλησης και της περήφανης διεκδίκησης. Εμείς οι απλοί πολίτες υποκλινόμαστε!! Η Πολιτεία χρωστάει, και χρωστάει πολλά σ’ αυτήν τη διαφορετικότητα…

far

………………….

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας