Ελλάδα Εργασιακά Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Το ΚΚΕ για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των διανομέων στην πόλη

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εκατοντάδων διανομέων στην πόλη μας, οι οποίοι με τη μεγάλη τους κινητοποίηση και με αυτές που ακολουθούν δίνουν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, παλεύοντας για την επιβίωση και  την ζωή τους! 

Οι διανομείς στις μεγάλες πλατφόρμες βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσής να γίνονται όλο και χειρότερες, παρά τα τεράστια κέρδη που χρόνο με τον χρόνο παρουσιάζουν οι εταιρίες. Είτε με το καθεστώς μισθωτού, είτε με το καθεστώς freelancing, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι! Οι πολυεθνικοί όμιλοι καρπώνονται αμύθητα κέρδη εκμεταλλευόμενοι όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί από τις κυβερνήσεις και την ίδια ώρα μειώνουν μισθούς και αποζημιώσεις ανά παραγγελία, απολύουν ή «λύνουν συνεργασία», καθορίζουν μισθούς, ωράρια και τις συνθήκες εργασίας του κάθε διανομέα κατά το δοκούν.

Από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται οτι όσο κερδίζουν οι πλατφόρμες, οι διανομείς χάνουν από το εισόδημα τους, μέχρι τη ζωή τους στην άσφαλτο! Αποδεικνύεται, ακόμα μια φορά οτι αυτό το περιβόητο μοντέλο «συνεργάτη» δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ακόμα ένας τρόπος αύξησης της εκμετάλλευσης.

Η δυναμική και μαζική τους συμμετοχή αποδεικνύει ακόμα μια φορά πως μόνο μέσα από την οργάνωση, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μακριά από σωτήρες που υπόσχονται μαγικές λύσεις, μπορεί να υπάρχει προοπτική και νίκες! Σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις, την εργοδοσία και όσους υπαρασπίζονται τα συμφέροντά της. Χωρίς τους διανομείς δεν υπάρχουν πλατφόρμες, δεν υπάρχει διανομή, δεν υπάρχουν κέρδη για να κλέβουν τα παράσιτα!

Η ενότητα τους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και εθνικότητα είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη και παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα. 

Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους για αυξήσεις, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέτρα προστασίας της ζωής τους! 

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν για αξιοπρεπείς μισθούς, ΣΣΕ , μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Με επόμενο αγωνιστικό σταθμό το μεγάλο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στη ΔΕΘ, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, 17:30 στη ΧΑΝΘ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας