Αθλητικά Ελλάδα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 7ης ημέρας

Γεμάτη ελληνικές συμμετοχές είναι και η 7η ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μετά τη χθεσινή απίθανη βραδιά, με τους Θανάση Κωνσταντινίδη και ο Λάζαρος Στεφανίδη να κάνουν το «1-3» στη σφαιροβολία F32 και να χαρίζουν άλλα δύο μετάλλια στη χώρα μας.

Έτσι σήμερα, Τετάρτη (4/9), το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται σε ποδηλασία δρόμου, στίβο, κολύμβηση και άρση βαρών σε πάγκο, με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη των 100μ. (Τ11) Νάσο Γκαβέλα να ρίχνεται στη «μάχη» της υπεράσπισης του τίτλου του.

Στους δρόμους του Σλισί Σου Μπουά, ο Νίκος Παπαγγελής θα αγωνιστεί στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:27 ώρα Ελλάδας και θα συμμετάσχουν 11 αθλητές.

Στο Σταντ ντε Φρανς ο Νάσος Γκαβέλας, με guide τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς την υπεράσπιση του τίτλου του. Φέτος θα τρέξει μαζί με τον Γιάννη Νυφαντόπουλο και τα προκριματικά είναι προγραμματισμένα για τις 11:20.

Το απόγευμα θα αγωνιστεί στον τελικό του μήκους Τ64 ο Στέλιος Μαλακόπουλος.

Ο Γιάννης Κωστάκης θα κολυμπήσει στα προκριματικά των 50μ πρόσθιο SB2 στην Λα Ντεφάνς Αρένα και ώρα 11:37.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στην κατηγορία 54κ της άρσης βαρών σε πάγκο η οποία φιλοξενείται στην Λα Σαπέλ Αρένα θα κυνηγήσει το τρίτο σερί μετάλλιο του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χάλκινο στο Ρίο και το επίσης χαλκινο στο Τόκιο.

Αναλυτικά οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές:

Ποδηλασία δρόμου

09:27 – Νίκος Παπαγγελής – ατομική χρονομέτρηση

Στίβος

11:20 – Νάσος Γκαβέλας με guide Γιάννη Νυφαντόπουλο – προκριματικά 100μ Τ11

21:29 – Στέλιος Μαλακόπουλος – τελικός μήκους Τ64

Κολύμβηση

11:37 – Γιάννης Κωστάκης – προκριματικά 50μ πρόσθιο SB2

Άρση βαρών σε πάγκο

19:35 – Δημήτρης Μπακοχρήστος – 54κ.//Λ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας