Θέματα Παιδείας Κοινωνία Οικονομία

Δάσκαλος σε νησί αναγκάζεται να μένει σε αυτοκίνητο γιατί δεν του φτάνουν τα χρήματα για νοίκι!

Τραγικό! Απόρροια μιας πολιτικής που σπρώχνει στην ανέχεια τον εργαζόμενο λαό. Ένας δάσκαλος. Ένας εκπαιδευτικός που καλείται να μορφώσει παιδιά αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητο του, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να νοικιάσει σπίτι εξαιτίας των ακριβών μισθωμάτων σε συνδυασμό με τον πενιχρό μισθό του.

Η ανάρτηση εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Νότιας Ρόδου, είναι «γροθιά στο στομάχι». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδι μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι»…

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, Γιώργος Γκουτζιαμάνης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο κι εφέτος και υποστήριξε ότι καμία λύση δεν έχει δοθεί, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται και υπηρετούν στα νησιά, να μπορούν να βρίσκουν σπίτια για να διαμένουν, με ενοίκιο τέτοιο που να αντέχουν στα οικονομικά τους δεδομένα.

«Δεν μπορεί ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός – επισήμανε ο κος Γκουτζιαμάνης- να παίρνει μισθό της τάξης των 750 – 800 ευρώ και να καλείται να πληρώσει ενοίκιο σε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα, της τάξης των 500 και 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση! Δεν μπορεί να αντέξει κανένας άνθρωπος τέτοια δυσβάσταχτα έξοδα. Έχουμε καλέσει την πολιτεία πάρα πολλές φορές τα τελευταία 15 – 20 χρόνια για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπορέσει να στηρίξει (με έργα και όχι με λόγια και υποσχέσεις) τους συναδέλφους μας αυτούς. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε δυστυχώς κάτι τέτοιο.»

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει αφήσει στο …«έλεος του Θεού» χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους που διορίζονται και καλούνται να ζήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και όχι μόνο.

 imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων