Ελλάδα

Έγκυος από την Πρέβεζα έφτασε μέχρι τα Τρίκαλα για να γεννήσει! / η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Μεγάλη ταλαιπωρία βίωσε μία ετοιμόγεννη γυναίκα στην Πρέβεζα, καθώς χρειάστηκε να μεταφερθεί νοσοκομείο Τρικάλων προκειμένου να υποβληθεί σε καισαρική, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρεται, στην Πρέβεζα δεν υπάρχει μονάδα νεογνών, ενώ στα Ιωάννινα δεν υπήρχε διαθέσιμη μονάδα, οπότε βρέθηκε διαθέσιμη στη Λάρισα. Έτσι, αποφασίστηκε η διακομιδή της γυναίκας, συνοδευόμενη από αγροτική γιατρό που ευτυχώς είχε ολοκληρώσει την ειδικότητα της γυναικολογίας.

Τελικά, το νεογνό διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Την ιστορία δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Πρέβεζας σήμερα το πρωί. Εκεί τον ενημέρωσαν για επίτοκο γυναίκα που ζει στο εξωτερικό, έχει καταγωγή από την περιοχή και βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές.

«Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ετοιμόγεννη για πρόωρο τοκετό με διαστολή 3. Δεν υπάρχει φυσικά μονάδα νεογνών στη Πρέβεζα, ούτε στα Ιωάννινα υπήρχε διαθέσιμη μονάδα νεογνών. Βρέθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε η διακομιδή της επιτόκου γυναίκας συνοδεία αγροτικής ιατρού που ευτυχώς είχε τελειώσει την ιατρική ειδικότητα γυναικολογίας. Στη διαδρομή της μεταφοράς της η γυναίκα 31 ετών έφθασε στην ώρα της για το τοκετό που θα γινόταν με καισαρική τομή. Στη Λάρισα δεν προλάβαιναν να φθάσουν. Έτσι κατόπιν συνεννόησης μετέφεραν τη γυναίκα στο νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί έγινε ο πρόωρος τοκετός και για καλή τύχη της μητέρας πια βρίσκονταν στο νοσοκομείο Τρικάλων, ιατροί από τη μονάδα νεογνών του Πενεπιστημισκού Λάρισας για διακομιδή άλλου βρέφους.

Διασωλήνωσαν και μετέφεραν το νεογνό με ασφάλεια στη Μονάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας», περιγράφει ο κ. Γιαννάκος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας