Πολιτική

Εκτός ΝΔ ο Αυγενάκης / δεν παραδίδει την έδρα του

Χαρακτήρισε «σεβαστή» την απόφαση διαγραφής του, στον απόηχο του σάλου που ξέσπασε από την επίθεση σε υπάλληλο του «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τιμωρία με μομφή και αποκλεισμό από συνεδριάσεις, από τον πρόεδρο της Βουλής

Στην απόφαση της διαγραφής του Λευτέρης Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον σάλο που προκάλεσε βίντεο στο οποίο ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του και μετά την προβλεπόμενη, από το καταστατικό, παροχή εξηγήσεων εκτιμάται πως η Επιτροπή θα επικυρώσει την εισήγηση του πρωθυπουργού.

Παρότι χαρακτήρισε σεβαστή την απόφαση του πρωθυπουργού, σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραμείνει βουλευτής Χανίων. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», αναφέρει.

Νωρίτερα επικοινωνία είχε με τον πρώην υπουργό ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις. Στη συνέχεια ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του βουλευτή και τιμωρία του με αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

«Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω στοιχειωδώς την μομφή της ποινής για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τασούλας.

«Τον είδα μου έδωσε εξηγήσεις, ζήτησε συγγνώμη δημοσίως αλλά δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συγγνώμη όταν έχει τη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε», πρόσθεσε.

Για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, στη Βουλή, μετά από την οποία ο κ. Αυγενάκης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχώρησε εκνευρισμένος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας