Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ / «Κάποτε θ’ ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα»

«Κάποτε θ’ ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα». Με αυτό τον τίτλο πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωσε ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απεύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Αμέσως μετά ανέβηκαν στη σκηνή οι μεγάλες μας ερμηνεύτριες Μαρία Φαραντούρη και Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η Μαρία Φαραντούρη είπε πως «σε μια περίοδο που διεξάγονται πόλεμοι στη γειτονιά μας, που η ακρίβεια συνεχώς ανεβαίνει και δυσκολεύει τη ζωή των ανθρώπων και οι κοινωνικές ανισότητες συνεχώς διευρύνονται, ο απλός κόσμος, οι νέοι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, δεν έχουν άλλο όπλο από τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους. Μέσα στους αγώνες αυτούς πάντα υπήρχε και υπάρχει ο πολιτισμός, το τραγούδι.

Να συγχαρούμε το ΚΚΕ που υπερασπίζεται με σθένος το ελληνικό τραγούδι γιατί θέλει να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και τη δημασία αυτών των τραγουδιών μέσα στην ιστορία της χώρας μας».

Μουσικό σεργιάνι στους αγώνες του λαού μας

Η συναυλία ξεκίνησε με το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους Ν. Καββαδία «Θεσσαλονίκη» και στη συνέχεια το «Ήτανε μια φορά».

Ακολούθησε το «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες» απο τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένο για τον ηρωικό Μάη του 1936, και τον αγώνα των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το ’36.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με ένα μοναδικό μουσικό σεργιάνι σε μεγάλες στιγμές της δισκογραφίας τους, αλλά και σε εμβληματικά τραγούδια μεγάλων συνθετών…

Η Μαρία Φαραντούρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου παρουσιάζουν ένα καθηλωτικό πρόγραμμα. Τις συνοδεύουν οι μουσικοί: Τάκης Βασιλείου, Νίκος Ζουρνής, Στέλιος Κατσατσίδης, Ορέστης Ερρίκος Κολέτσος, Δημήτρης Λίβανος, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Θανάσης Σοφράς.

902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας