Εκδηλώσεις Μουσική Νάουσα Πολιτισμός

Η Νάουσα υποδέχεται και τιμά τον Ηλία Ανδριόπουλο / Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουνίου

Το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Νάουσας, σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Νάουσας διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου! Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ο ίδιος ο Συνθέτης.

Το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» υποδέχεται και τιμά τον σημαντικό εκπρόσωπο του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, με συναυλία από τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες του Ηλία Ανδριόπουλου, το Σάββατο βράδυ, 22 Ιουνίου, στο ανακαινισμένο θερινό θέατρο της Νάουσας «Μελίνα Μερκούρη». Η μικτή τετράφωνη χορωδία και το οργανικό σύνολο της μαντολινάτας και της ορχήστρας του «Ωδείου Ναούσης» συνοδεύουν την διάσημη mezzo Soprano Θεοδώρα Μπάκα. Συμμετέχει επίσης η Μαίρη Δούτση και οι χορωδοί: Αντώνης Μόρφης, Θωμάς Μπιγκάνος, Αντώνης Πολύζος και Χρήστος Τσίτσης. Την ενορχήστρωση, εναρμόνιση και διεύθυνση των τραγουδιών επιμελείται ο μαέστρος και συνθέτης Δημήτρης Παρόλας. Τιμή εισιτηρίου είναι 10 Ευρώ.

Την Κυριακή το πρωί, 23 Ιουνίου, θα γίνει παρουσίαση, όχι μόνο στις μουσικές του δημιουργίες, αλλά και στο εκτενέστερο συγγραφικό έργο του Ηλία Ανδριόπουλου, που είναι ένας σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και ακούραστος δημιουργός της τελευταίας γενιάς των μεγάλων οραματιστών του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Την ομιλία αυτήν παρουσιάζει ο Χρήστος Τσίτσης, πρώην πρόεδρος του σωματείου, με τίτλο: «Η σφραγίδα του Ηλία Ανδριόπουλου στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι, τη μουσικοποιημένη ποίηση και το συγγραφικό του έργο». Συνοδεύει στο πιάνο ο Δ. Παρόλας, μαέστρος του σωματείου.

Ανάμεσα στα αξέχαστα έργα τραγουδιού και μελοποιημένης ποίησης του Ηλία Ανδριόπουλου είναι τα: «Μην κλαις και μη λυπάσαι που βραδιάζει», «Πλατεία Βάθης», «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», «Ο έρωτας τ’ αρχιπέλαγος», τα οποία έχουν ερμηνεύσει μια πλειάδα γνωστών τραγουδιστών, όπως πχ. Μανώλης. Μητσιάς, Αντώνης Καλογιάννης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Σωτηρία Μπέλλου κ.α.!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο βράδυ, 22 Ιουνίου 9.30 μ.μ.

Μεγάλη συναυλία στο ανακαινισμένο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η μικτή τετράφωνη χορωδία και το οργανικό σύνολο της μαντολινάτας και της ορχήστρας του «Ωδείου Ναούσης» συνοδεύουν την διάσημη mezzo Soprano Θεοδώρα Μπάκα. Συμμετέχει επίσης η Μαίρη Δούτση και οι χορωδοί: Αντώνης Μόρφης, Θωμάς Μπιγκάνος, Αντώνης Πολύζος, Χρήστος Τσίτσης. Την ενορχήστρωση, εναρμόνιση και διεύθυνση των τραγουδιών επιμελείται ο μαέστρος και συνθέτης Δημήτρης Παρόλας. Τιμή εισιτηρίου 10€.

Κυριακή πρωί, 23 Ιουνίου 12 μ.μ.

Αίθουσα «Βέτλανς» ομιλία – παρουσίαση από τον Χρήστο Τσίτση, εκπαιδευτικό, πρώην πρόεδρο του σωματείου, με τίτλο: «Η σφραγίδα του Ηλία Ανδριόπουλου στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι, τη μουσικοποιημένη ποίηση και το συγγραφικό του έργο». Συνοδεύει στο πιάνο ο Δ. Παρόλας, μαέστρος του σωματείου. Είσοδος ελεύθερη.

banner-article

Ροη ειδήσεων