Βέροια Τοπικά

Ανοιχτή επιστολή δασκάλου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας προς την ΕφΑ Ημαθίας

  1. Από τον δάσκαλο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας κ. Μενέλαο Α. Τρομπούκη, πήραμε την ανοιχτή επιστολή που ακολουθεί, η οποία απευθύνεται στην ΕφΑ Ημαθίας. Γράφει:

Προς

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

Διευθύντρια

(Ανοικτή επιστολή)
         Βέροια, 30    Μαΐου 2024

Αξιότιμη κ. Διευθύντρια,

            Στις 29 Μαΐου 2024 επισκέφθηκα ως δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας τους Βασιλικούς Τάφους, (Φίλιππος Β’ κλπ) στη θέση Τούμπα στη Βεργίνα συνοδεύοντας  τα παιδιά.

 Έχοντας υπό την επιτήρησή μου ένα μαθητή μου με κινητικά προβλήματα σε αναπηρικό αμαξίδιο μπήκαμε στο χώρο όπου και διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ‘’ράμπα’’ προκειμένου να προσεγγίσουμε και να θαυμάσουμε την τοιχογραφία της αρπαγής της Περσεφόνης, να κάνουμε δηλαδή τον κύκλο της ξενάγησης όπως όλοι οι μαθητές. Με τη βοήθεια συναδέλφου, από άλλο σχολείο, ο οποίος μόλις με είδε προσφέρθηκε από μόνος του, πήραμε στα χέρια το καρότσι με το μαθητή και ανεβήκαμε μέχρι την τοιχογραφία και τα άλλα εκθέματα, στο σημείο εκείνο.

Μετά την απροσδόκητη και δυσάρεστη, για μένα εικόνα, σας απευθύνω τα παρακάτω ερωτήματα:

Α. Προβλέπεται η τοποθέτηση ‘ράμπας’’ για αναπήρους στο συγκεκριμένο σημείο των Μακεδονικών τάφων;

Β. Μήπως μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του χώρου πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των ανήλικων και ενηλίκων επισκεπτών με κινητικά προβλήματα;

Ευχαριστώ και αναμένω απάντηση

Μενέλαος Α. Τρομπούκης

Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής

——

banner-article

Ροη ειδήσεων