Βέροια Συν & Πλην Σχόλια

Βέροια: Προσοχή! Κι ενώ υπάρχουν ελάχιστοι χώροι για παρκάρισμα η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει κλήσεις!

Πραγματικά αισθανθήκαμε μια δυσάρεστη έκπληξη, όταν είδαμε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας μια κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία Βέροιας. Είχαμε παρκάρει ακριβώς στην κατηφόρα κάτω από την παιδική χαρά των Αγίων Αναργύρων.

Σήμερα στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε ένα πολιτιστικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας, το «5ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας.

Η Βέροια  έσφυζε από ξένους επισκέπτες που ήρθαν να δουν τα παιδιά τους. Οι χώροι παρκαρίσματος στην πόλη δυσεύρετοι. Πολλοί ήταν εκείνοι που άφησαν τα αυτοκίνητά τους εκεί, μαζί κι εμείς.  

Κι όμως, σήμερα βρέθηκαν οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αστυνομίας να κάνουν «ντου» σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που στην κυριολεξία δεν ενοχλούσαν κανέναν και να μοιράσουν κλήσεις.

Κι ας μη βρουν ως επιχείρημα ότι εκεί υπάρχει σχετικό σήμα που απαγορεύει το παρκάρισμα. Από τη στιγμή που εκεί τα αυτοκίνητα δεν ενοχλούν κανέναν, συν την έλλειψη χώρων για παρκάρισμα, ο μόνος λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου σήματος είναι για να εισπράττει η Δημοτική Αρχή χρήματα από τα πρόστιμα που επιβάλλει, κυρίως από ξένους επισκέπτες, που έρχονται σε πολιτιστικές  εκδηλώσεις στο Χώρο Τεχνών, όπως σήμερα, ή σε διάφορες τελετές στους Αγίου Αναργύρους.

Δεν είναι απλώς άδικο. Είναι μια δυσφήμιση της πόλης μας που προσπαθεί να πιαστεί από το «άρμα του Τουρισμού». Είναι ντροπή!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι σε απόλυτη γνώση της Δημοτικής Αρχής. Αν ναι, πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αν είναι δική τους εντολή, όχι μόνο πρέπει να αποσύρουν τις κλήσεις, αυτό το θεωρούμε αυτονόητο, αλλά να ζητήσουν συγγνώμη κυρίως από τους ξένους.

 ΥΓ. Θα ήμασταν μαζί τους, εάν, έστω και ελάχιστα, εμπόδιζαν εκεί τα αυτοκίνητα. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε αποδεικνύει, όμως, το αντίθετο.  

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων