Βέροια Θεάματα Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια: Στην Πλατεία της Ελιάς χτυπάει η χριστουγεννιάτικη καρδιά της πόλης / Παραμονή

Σπιτάκια, γλυκά, κάλαντα, φάτνη κι ένας μεγάλος τάρανδος να είναι έτοιμος να ξεκινήσει, σέρνοντας τον Άγιο Βασίλη και το έλκηθρό του, αραγμένο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας!

Τι άλλο θα περίμενε ένα παιδί;

Το θέμα δεν είναι τα παιδιά, που είναι σίγουρο πως γοητεύονται και το δείχνουν! Και ήταν τόσα πολλά τα παιδιά σήμερα το μεσημέρι, παραμονή Χριστούγεννα, στην Πλατεία! Το θέμα είναι πως αρέσει και σε μας του μεγάλους, ξυπνώντας μας παιδικές αναμνήσεις, που δεν ξεχνιούνται. Όλοι θα θέλαμε να ξαναγίνουμε παιδιά!

Στην εξέδρα της Πλατείας η Εύξεινος Λέσχη είπε τα δικά της κάλαντα, οι ζαχαροπλάστες κέρασαν γλυκά σε μικρούς και μεγάλους, η φάτνη συγκέντρωσε πλήθος μικρών που την περιεργάζονταν με θαυμασμό, αλλά την παράσταση έκλεψε ο τάρανδος και το έλκηθρο του Αγιο- Βασίλη. Και ποιος δεν ήθελε να ανεβεί στη ράχη του και να πετάξει στον ουρανό…

Τα Ρουγκάτσια του Λαογραφικού Τμήματος της ΚΕΠΑ και του Πολιτιστικού Μακροχωρίου κατέληξαν κι αυτά, (μετά από μια μακριά διαδρομή στους δρόμους της πόλης), στην Πλατεία, δίνοντας το δικό τους χρώμα και η Φιλαρμονική του Δήμου, με τις κόκκινες χαρούμενες στολές της  και τα μουσικά της όργανα να ακτινοβολούν στον ήλιο, έκλεισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ολοκληρώνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα με το δικό της τρόπο.

………………

far

Φωτογραφίες: faretra. info

Χριστούγεννα στην Πλατεία: Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας δίνει το παρών

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας