Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Η Δημόσια και δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμα και αξίωμα για τη συνέχεια της κοινωνίας  

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις οργανώσεων – μελών της, όπου σε συντονισμό με την κοινωνία των πολιτών, διεκδικούν πρόσβαση σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, των δομών της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ στην περιοχή τους.

Οι κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για παροχές υπηρεσιών υγείας από τις δημόσιες δομές υγείας. Η βιωσιμότητα του συστήματος υγείας είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας των πολιτών. Βασική προϋπόθεση είναι η διαθεσιμότητα πόρων τόσο υλικών-οικονομικών όσο και ανθρώπινων. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Κλινικές και εργαστήρια κινδυνεύουν με λουκέτο, ενώ χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές λόγω απόλυτης έλλειψης αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς να καταγράφονται σε λίστες χειρουργείου των νοσοκομείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αιτήματα για προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών, για αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας, για την ουσιαστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, για δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας, για τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων – ομήρων, είναι αιτήματα καθολικής αποδοχής και υιοθετούνται από το σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η Συνομοσπονδία καλεί τις οργανώσεις της δύναμής της να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις στις περιοχές δράσης και ευθύνης τους, ενώ το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν και στοχευμένες πρωτοβουλίες δράσης, ώστε οι αποφάσεις των φορέων χάραξης πολιτικών υγείας οφείλουν να ενστερνιστούν επιτέλους τις ανάγκες μιας κοινωνίας που ζει σε ακραίες συνθήκες στέρησης.

Η διαφύλαξη του αγαθού της υγείας είναι δικαίωμα που αποτελεί βασικό αξίωμα για την συνέχεια μιας κοινωνίας!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας