Βέροια Πολιτισμός Τοπικά

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αίτημα για μη συγχώνευση της ΚΕΠΑ

Αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για εξαίρεση της ΚΕΠΑ από το νομοσχέδιο για συγχώνευση με το Δήμο Βέροιας πέρασε κατά πλειοψηφία  στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ζήτησε την αυτόνομη λειτουργία της ΚΕΠΑ, υποστηρίζοντας πως η μέχρι τώρα πορεία της και το έργο που παράγει δικαιώνει αυτήν την αυτονομία, η οποία θα πληγεί από τη συγχώνευση, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία της.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος μίλησε για το έργο που παράγεται στον πολιτιστικό αυτό φορέα που αποδεικνύεται όχι μόνο από τους μαθητές που είναι ενταγμένοι στα προγράμματά του, όχι μόνο από τις εκδηλώσεις του όλη τη χρονιά αλλά και και από τον τρόπο που η πόλη με δηλώσεις φορέων της αντιδρά στη συγχώνευση.

Παρών στη χθεσινή συνεδρίαση και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Κοτίδης ο οποίος υποσχέθηκε να στηρίξει τη μη συγχώνευση.

Αντίθετα, ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιώργος Γουλτίδης τάχθηκαν με επιχειρήματα υπέρ της συγχώνευσης της ΚΕΠΑ στο Δήμο υποστηρίζοντας πως αυτό δε θα επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία της.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας