Κόσμος Πολιτική

O Guardian για τον Κασσελάκη και «αυτό που μπορεί κάποτε να φαινόταν εξωπραγματικό»

«Είναι πλούσιος, όμορφος, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, έχει εργαστεί ως trader στην Goldman Sachs και είναι πρώην εφοπλιστής».
Έτσι ξεκινά να περιγράφει ο βρετανικός Guardian τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη.

Σε αφιέρωμά του που δημοσιεύεται το Σάββατο, μία μέρα πριν τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για «το αουτσάιντερ που φώτισε τη σταθερή πολιτική σκηνή της χώρας με τρόπους που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν». Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ξαφνική και γρήγορη επιτυχία του υποψηφίου, σημειώνοντας ότι πριν από τέσσερις εβδομάδες κανείς στην Αθήνα δεν είχε ακούσει για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Όμως, όπως είπε και ο ίδιος, ένας μήνας είναι αρκετός καιρός στην πολιτική».

Πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο την Κυριακή, «πολλοί αναρωτιούνται αν ο Κασελάκης, ο οποίος κέρδισε περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε από τους συνυποψηφίους του στον πρώτο γύρο την περασμένη εβδομάδα, μπορεί τώρα να κάνει το αδιανόητο και να κερδίσει την Έφη Αχτσιόγλου, μια επιτυχημένη πρώην υπουργό Εργασίας, την πρώτη γυναίκα που διεκδικεί τη θέση και, μέχρι πρόσφατα, το φαβορί», γράφει η ανταποκρίτρια του Guardian, Έλενα Σμιθ.

Αφού κάνει αναφορά στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ζητά τη γνώμη του δικού μας Δημήτρη Ψαρρά που με την εμπειρία που διαθέτει σχολιάζει πως η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι «λες και μπήκε το Netflix, ανέλαβε το κόμμα και τώρα το μετατρέπει σε σειρά» και προσθέτει: «Ο κόσμος δεν έχει ιδέα ποια είναι η πολιτική του ή αν έχει καν πρόγραμμα. Φυσικά, είναι σε σοκ».

Ο Guardian κάνει αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα και σημειώνει πως οι αριστεροί που είχαν ζήσει τα «πέτρινα χρόνια» της δικτατορίας μεταξύ 1967 και 1974, συχνά έχοντας βιώσει εξορίες και βασανιστήρια, μπορούσαν να ταυτιστούν με έναν πολιτικό του οποίου η ιδεολογία θεωρείτο προοδευτική και αντικομφορμιστική.

«Ο Κασελάκης, αντίθετα, δεν είναι καν βουλευτής», τονίζει το βρετανικό και εξιστορεί τον τρόπο που εμφανίστηκε στα πολιτικά πράγματα ο 35χρονος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αρχής γενομένης από την τιμητική θέση που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

efsyn.gr

Διαβάστε κι αυτό

“Στέφανιέ μ’, ντου γιου λάικ δε Γκρις; Κι αγγλιστί do you like the Greece?” / γράφει η γκουστιρίτσα

banner-article

Ροη ειδήσεων