Άρθρα Κοινωνία Πολιτική

Ένας ακόμη “Δούρειος Ίππος” στην καθημαγμένη και τριτοκοσμική Ελλάδα / γράφει ο Τεύκρος

Δίευρη επένδυση για πολλούς! Το απόγειο της… δημοκρατίας!

Μπορεί η κυβέρνησή μας να είναι προβλέψιμη και υπάκουη σε… συμμάχους ένθεν κι ένθεν του Ατλαντικού και να γίνεται η δουλειά τους κατά τον καλύτερο τρόπο, όμως δεν αρκεί αυτό.

Οι… σύμμαχοί μας και οι κινούντες  τα νήματα γνωρίζουν ότι εκπροσωπούνται από άριστους διαχειριστές, όμως δεν τους αρκεί αυτό.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός καταπιέζεται, φχωχοποιείται,  ξεριζώνεται, του στερείται η ελπίδα και το όνειρο, του στερείται το αύριο. Όμως δεν τους αρκεί αυτό.

Έχουν βάλει στο χέρι, ελέω διαχειριστών της εξουσίας, ό,τι με τις πλάτες του ο λαός όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει. Δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, ενεργειακές υποδομές, επικοινωνίες.

Έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε μια απέραντη βάση – στόχο, ελέω προβλέψιμων και μη προβλέψιμων διαχειριστών, όμως ούτε αυτό τους αρκεί.

Φοβούνται μια ενδεχόμενη καθολική αντίδραση – ξεσηκωμό  της συντριπτικής πλειοψηφίας του καθημαγμένου λαού και πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους.

Ξέρουν  ότι μια τέτοια σαν τη σημερινή εχθρική προς το λαό κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο, γι’ αυτό χρειάζονται και μια… φιλολαϊκή “αντιπολίτευση”. Η αποτελεσματικότητα του Δούρειου Ίππου είναι αναμφισβήτητη! Αυτό τους χρειάζεται!

Τον τελευταίο μήνα ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, που όμως έχει απόλυτη… λογική. Εμφάνισαν την εικόνα του… αλόγου, που σίγουρα από καιρό προετοίμαζαν. Όλο το σύστημα κίνησε γη και ουρανό, για να το βγάλει πρώτο στον ιππόδρομο των εσωκομματικών εκλογών και τα κατάφερε!

Η… δημοκρατία έλαμψε, δίευρη επένδυση για πολλούς! Προκρίθηκε αναμφισβήτητα ο πιο χαρισματικός, ο πιο άξιος, ο πιο ικανός για όλα! Όχι ότι οι άλλοι τέσσερις δεν έδωσαν  εχέγγυα υποταγής. Και μνημόνιο ψήφισαν και δημόσια περιουσία ξεπούλησαν και στην ανατροπή του δημοψηφίσματος είπαν ναι -παγκόσμια πρωτιά- και έκαναν τα αντίθετα απ’ όσα στον ελληνικό λαό υποσχέθηκαν. Γη και ύδωρ έδωσαν και αυτοί!

Τι να κάνουμε όμως, δεν έχουν τη λάμψη του Στέφανου, ούτε προφανώς κάποιος από τους τέσσεεις κρίθηκε ικανός να αντιμετωπίσει μια… απευκταία κατάσταση, όπως δίκην ταχυδακτυλουργού αντιμετώπιζε ο πρώην αρχηγός τους.

…Αριστερό Στέφανο, εφοπλιστή και… αυτοδημιούργητο, λοιπόν, Made in USA,  για να ελέγχουν τα πάντα οι επικυρίαρχοι στην τριτοκοσμική μας Ελλάδα!

ΥΓ.

Μια ακόμη παγκόσμια πρωτιά, μετά την ανατροπή του Δημοψηφίσματος.  Σε 45 μέρες, από το πουθενά, η καλύτερα από το μακρινό USA, γίνεσαι μέλος και αρχηγός της… “αριστερής” αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν ακόμη και σ’ έναν πολιτιστικό σύλλογο χρειάζεσαι δυο χρόνια να είσαι μέλος, ώστε να έχεις δικαίωμα υποψηφιότητας στο Δ.Σ.! Αυτά ούτε στις ΠΑΕ δεν γίνονται!

Βλέπουμε κι αυτούς που στοιχίζονται πίσω από τον άγνωστο – γνωστό νικητή. Δεν είναι κακό, η εύνοια ενός αρχηγού πάντα χρειάζεται…

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας