Αναγνώστες Βέροια Πολιτισμός Τοπικά

“RENA” – Νέα 3λεπτη ταινία μικρού μήκους για τη γονική κακοποίηση από Βεροιώτες δημιουργούς

Η νέα ταινία μικρού μήκους , με θέμα την γονική κακοποίηση, που γυρίστηκε στη Βέροια κυκλοφόρησε μετά από έναν χρόνο ταξιδιών σε διεθνή φεστιβάλ . Δημιουργοί της ταινίας είναι ο Γιάννης Ακριβόπουλος και ο Αλέξανδρος Δαμιανίδης με την κινηματογραφική ομάδα της 35TAKE . Η  3λεπτη ταινία είναι διαθέσιμη στο κανάλι της 35TAKE .

Το μήνυμα των δημιουργών, Γιάννη Ακριβόπουλου και Αλέξανδρου Δαμιανίδη, σχετικά με τη ταινία.

Η ταινία Ρένα αγγίζει ένα πολύ λεπτό θέμα , αυτό της γονικής κακοποίησης . Σκεφτήκαμε , λοιπόν , πως θα μπορούσαμε να εντάξουμε και να παρουσιάσουμε ένα πολύ διαχρονικό πρόβλημα της κοινωνίας σε μόνο τρία λεπτά . Στην αρχή το κείμενο δεν είχε καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα . Εμείς απλά νιώθαμε την ανάγκη να μιλήσουμε και να προβάλουμε το θέμα.

Ψάχνοντας και μιλώντας με ανθρώπους σχετικά με το ζήτημα παρατηρήσαμε ότι το ερευνούσαμε πολύ επιφανειακά . Για αυτό αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε , με τη δική μας ματιά βέβαια , να μπούμε στη θέση ενός ανθρώπου που μπορεί να έχει βρεθεί θύμα τέτοιας βίας . Σκεφτήκαμε ότι ίσως αυτή την «άθλια» κοινωνία που μας παρουσιάζουν, να μην την βλέπουν έτσι αυτά τα παιδιά . Έπειτα αναρωτηθήκαμε ότι έστω ένα λιβάδι είναι η κοινωνία και αυτή η βοήθεια που ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι ισούται με μία δυνατή κραυγή σε ένα άδειο λιβάδι .

Πρόκειται, λοιπόν, για μία διαδικασία που απαιτούσε αφοσίωση και όρεξη ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό μας αποτέλεσμα . Σε αυτή τη ταινία, έτσι , αφηγούμαστε το βασανιστήριο που βιώνει ένα θύμα στο σπίτι και πως αναζητά τη γαλήνη  και την ομορφιά μακριά από αυτό. Ελπίζουμε να σας αρέσει και να σας αγγίξει όσο άγγιξε και εμάς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Πρωταγωνιστούν:  Χρυσάνθη Μερμίγκη , Αναστάσιος Κουτσάμπασης , Ελένη Αραμπατζή .

Σενάριο και σκηνοθεσία: Γιάννης Ακριβόπουλος , Αλέξανδρος Δαμιανίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μαριαλένα Ψαριάη

Make up και κουστούμια : Ηλιάνα Τράμπαλη

Ηχοληψία: Δημήτρης Αρβανιτίδης

Μοντάζ: Γιάννης Ακριβόπουλος

Μουσική: Darren Curtis

Φροντιστής εξοπλισμού: Κωνσταντίνος Χατζαρίδης

Ευχαριστούμε τους: Δημήτρη Τσιαμήτρο , Νίκο Λιούλια , Παναγιώτη Στιλπνόπουλο .

Με την υποστήριξη της : 35TAKE

Η 35TAKE είναι μία νεανική κινηματογραφική παραγωγή ταινιών που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2022. Η ταινία «ΡΕΝΑ» είναι η πρώτη ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε με διεθνείς συμμετοχές σε φεστιβάλ . Μερικά από αυτά είναι:

Διεθνή Πρεμιέρα στο Brooklyn – SWIFF , βραβεύτηκε για Best Super Short Film

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη – TFSF , finalist

Πρεμιέρα στο Λος Άντζελες – BHERC

Παγκόσμια Πρεμιέρα – Lift Off Global Network

banner-article

Ροη ειδήσεων