Βιβλίο

Νέο βιβλίο: Μαγδαληνή Γαϊτανίδου «Τα δυο Μ στην άκρη του κόσμου» / εκδόσεις Υδροπλάνο

Από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο κυκλοφορεί το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Μαγδαληνής Γαϊτανίδου «Τα δυο Μ στην άκρη του κόσμου». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Βαλασίας Βατζόλα.

Περίληψη: Η μικρή Μάγια συναντά τον Ματσαμουρέλιο, τον νάνο που ταξιδεύει μέσα στα όνειρα των παιδιών, και ξεκινά ένα ταξίδι ως την άκρη του κόσμου μαζί με τον φίλο της, τον Μιχάλη. Μια αποστολή και τέσσερα Τραπουλόχαρτα… Τα μικρά κι εργατικά Μπράουνι, ο καλόκαρδος αλλά ζημιάρης Κιλμούλης, ο ερωτευμένος βασιλιάς Όμπερον και η Ονάχ που ζει στο δάσος της Λησμονιάς με τις χίλιες πυγολαμπίδες, ο γίγαντας Μπούγκουλ και ο Σύλας, ο δράκος, είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που θα συναντήσουν στον δρόμο τους. Με τις μαγικές ξυλομπογιές τους ζωγραφίζουν νέους κόσμους, μαθαίνουν την αξία της φιλίας, της αγάπης προς τους άλλους αλλά και προς τη φύση αλλά και το ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους συνανθρώπους μας από την εξωτερική τους εμφάνιση. Ταξιδεύουν στους δρόμους της φαντασίας τους αλλά και στον δρόμο προς την πνευματική ωρίμανση και ξεκινούν με νέα εφόδια την περιπέτεια της ζωής τους.

H Μαγδαληνή Γαϊτανίδου γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας. Σπούδασε Eλληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια του ιστολογίου Φιλολογικές Σελίδες για το Γυμνάσιο. Έχει γράψει την ποιητική συλλογή Μικρές Ιστορίες της Νύχτας (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2021) και ποιήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικά έργα. Ασχολείται με τη φωτογραφία και αγαπά ιδιαίτερα τον κινηματογράφο, τη μουσική και τα ταξίδια.

Στοιχεία βιβλίου

https://www.thematofylakes.gr/wp-content/uploads/2023/04/ta-dyo-m-stin-akri-tou-kosmou_them.jpgΤίτλος: Τα δυο Μ στην άκρη του κόσμου

Συγγραφέας: Μαγδαληνή Γαϊτανίδου

Εικονογράφος: Βαλασία Βατζόλα

Εκδόσεις: Υδροπλάνο 

ΙSBN: 978-618-207-146-5

Σελίδες: 162

Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2022

banner-article

Ροη ειδήσεων