Βέροια Εκδηλώσεις Τοπικά Υγεία

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση – συγκέντρωση για την Υγεία στο Νοσοκομείο Βέροιας / Τετάρτη 29 Μαρτίου

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση – συγκέντρωση για την Υγεία που διοργανώνουν τα σωματεία Υγείας των Νοσοκομείων και Κ.Υ. Νομού Ημαθίας την Τετάρτη 29/3/2023 στις 12 το μεσημέρι έξω από το Νοσοκομείο της Βέροιας.

. Τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας με τις κινητοποιήσεις τους στηρίζουν τη λειτουργία του Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας και αντιστέκονται στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. Ο πρόσφατος νόμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα επιφέρει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ με τον κουτσουρεμένο του δημόσιο χαρακτήρα. Ως εκ τούτου οι κινητοποιήσεις αυτές μες αφορούν όλους και οφείλουμε να τις στηρίξουε.

Να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, με θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και την πρωτοβάθμια υγεία.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να φύγουν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.
  • Επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία, για να μπορούν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο της υγείας αναπτύσσονται παράλληλα με τους αγώνες όλων των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αγαθών. Έχουν κοινή στόχευση με τους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών, στη μεταφορά του κόστους λειτουργίας των σχολείων στις πλάτες των γονιών, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Μετράνε! Έχουν αξία!

Αγώνας για τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους

Αγώνας για ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας

Συνέντευξη Τύπου Υγειονομικών Ημαθίας: «Διεκδικούμε δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους – Όχι στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας