Άρθρα Ελλάδα Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Είναι δυνατόν εν έτει 2023 να συγκρούονται τρένα;

Σήμερα που η τεχνολογία έφτασε στο απόγειο της και μπορεί να μας δώσει εικόνα για τα πάντα, στην Ελλάδα του 2023 συγκρούστηκαν τρένα!

Είναι αδιανόητο! Ο κάθε μηχανοδηγός μπορούσε, σε μια οθόνη που θα είχε μπροστά του, να έχει όλη την εικόνα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, τα τρένα που κινούνται και τη θέση τους ανά πάσα στιγμή. Κατά μείζονα λόγο θα μπορούσε να έχει την εικόνα της γραμμής που κινείται. Και όχι μόνο αυτό. Το σύστημα από μόνο του, σε ανάλογο περιστατικό σαν το σημερινό, θα έπρεπε κυριολεκτικά να ουρλιάζει επισημαίνοντας μια επερχόμενη σύγκρουση.

Από αυτά τίποτα δεν υπήρχε! Ή αν υπήρχε τίποτα δεν λειτουργούσε! Και φυσικά κανένας έλεγχος από το κράτος που φρόντισε να απαλλαγεί από τους σιδηροδρόμους -αφού πρώτα ξόδεψε λεφτά του ελληνικού λαού για τους εκσυγχρονίσει-  και να τους ξεπουλήσει σε ιδιωτική εταιρία αντί πινακίου φακής, που προφανώς δεν ενδιαφέρεται για κανένα κοινωνικό σύνολο παρά μόνο για  το κέρδος.

Για να δηλώσει σήμερα ο Πρόεδρος των Μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας.στην ΕΡΤ

«Δεν λειτουργεί τίποτα, όλα γίνονται χειροκίνητα, με ανθρώπινο παράγοντα. Είμαστε στο manual σε όλο το δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπως και στο σημείο αυτό»,

είπε ακόμα τονίζοντας ότι ούτε οι ενδείξεις, τα φωτοσήματα, ούτε ο έλεγχος κυκλοφορίας λειτουργούν.

«Αν αυτά λειτουργούσαν, οι οδηγοί θα έβλεπαν την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους», πρόσθεσε.

«Δεν λειτουργούν εδώ και καιρό, έχουμε κάνει αιτήματα, δεν λειτουργεί» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο μηχανοδηγός λαμβάνει εντολές από τον ένα σταθμάρχη στον άλλον για να προχωρήσει.

Εμείς θα συμπληρώσουμε. Αυτά μόνο στις μπανανιές μπορούν να συμβούν. Και συνέβησαν!  Αφού είχαν προηγηθεί ουκ ολίγα προειδοποιητικά ατυχήματα.

ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι όλο το δίκτυο του ΟΣΕ πουλήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2017 από την προηγούμενη Κυβέρνηση στην ιταλική εταιρία αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστίζει μια μεταγραφή ενός καλού ποδοσφαιριστή! Κανείς από τους έτερους  μνημονιακούς δεν διαμαρτυρήθηκε για τίποτα. Απλώς ένα αίσθημα ανακούφισης τους διακατείχε. Απαλλάχτηκαν από ακόμη ένα… βάρος της Δημόσιας Περιουσίας, εισπράττοντας τα εύγε και τα ζήτω των δανειστών και… συμμάχων, μιας και μια ακόμη μνημονιακή υποχρέωση τους είχε αίσιο τέλος!

Τότε η… αντιπολιτευόμενη Καθημερινή έγραφε:

Ολοκληρώθηκε η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση και μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των εργασιών του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας από την Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.

Το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει μία διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και η οποία ανοίγει μία νέα σελίδα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας επέφερε το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους 692 εκατ. ευρώ.

Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και αναλαμβάνει να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

 kathimerini.gr

(οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Τεύκρος

Ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη: Πάνω από 32 οι νεκροί, 85 τραυματίες και χάος μετά από σύγκρουση τρένων

banner-article

Ροη ειδήσεων