Ελλάδα Κοινωνία

Ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη: Πάνω από 32 οι νεκροί, 85 τραυματίες και χάος μετά από σύγκρουση τρένων

Εφιαλτικές εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών • Τουλάχιστον 32 οι νεκροί με τους τραυματίες να είναι 85 • Δεύτερη πράξη του δράματος στα νοσοκομεία • Στο Α.Τ. Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ • Άμορφη μάζα τα μπροστινά βαγόνια των τρένων, υπάρχουν εγκλωβισμένοι • Συνεχής ενημέρωση.

Mετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε επιβατική αμαξοστοιχία και εμπορικό τρένο την οποία θα έπρεπε να είχε αποτρέψει το σύστημα τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης.

Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο, ξεκίνησε η βροχή

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο το μέγεθος της καταστροφής. Βαριά οχήματα, όπως γερανή και σκαπτικά μηχανήματα, βρίσκονται στο σημείο για να συμβάλλουν στην επιχείρηση μέσα σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Το έργο των συνεργείων δυσχεραίνουν τα βαγόνια, που έχουν πάρει κλίση, αλλά και η βροχή, που ξεκίνησε πριν λίγο. Πυροσβέστες βγάζουν προσεκτικά αντικείμενα με τα χέρια. Ασθενοφόρο έφτασε πριν λίγο στο σημείο.

To Τμήμα Τροχαίας της Λάρισας ανέλαβε την έρευνα

Την έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

«Δεν λειτουργεί τίποτα, ούτε φωτοσήματα ούτε έλεγχος κυκλοφορίας. Μάλλιασε η γλώσσα μας»

Ξεκάθαρος ο ο πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο κεντρικό σύστημα ελέγχου των δρομολογίων απάντησε χαρακτηριστικά το εξής: «Δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα χειροκίνητα, από ανθρώπινο παράγοντα. Είμαστε στο manual, σ’ όλο το Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Ούτε οι ενδείξεις λειτουργούν στα φωτοσήματα λειτουργούν, ούτε ο έλεγχος κυκλοφορίας λειτουργεί. Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα βλέπαν την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση 500 μ. – 1 χλμ…. Δεν λειτουργεί, είναι κενό. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε. 

«Υπήρχαν και λειτουργούσαν. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους αρμόδιους. Εμείς συνεχώς διαμαρτυρόμαστε» είπε όταν ρωτήθηκε εάν υπήρχαν τέτοια συστήματα.

Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιστορία της χώρας

Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιστορία της χώρας. Το δεύτερο, πλέον, σε νεκρούς είχε συμβεί το 1972, όταν 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων έξω από τη Λάρισα.

Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα επισκέπτεται ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, Νίκος Παππάς, μεταβαίνει στα Τέμπη.

Δήμαρχος Τεμπών: Ευτυχώς που η σύγκρουση δεν έγινε στις σήραγγες

«Δεν μπορώ να μεταφέρω με λόγια τι συμβαίνει στην περιοχή» αναφέρει ο Γιώργος Μανώλης. Ο δήμαρχος Τεμπών έσπευσε στο σημείο της φονικής σύγκρουσης από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος περιγράφοντας (MEGA) εικόνες αποκάλυψης.

Δύο υπάλληλοι ανακρίθηκαν

To Associated Press μεταδίδει πως δύο σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανακρίθηκαν από την αστυνομία, αλλά δεν είχαν τεθεί υπό κράτηση. Αξιωματούχοι είπαν ότι ο στρατός έσπευσε για βοήθεια.

Πρώτη είδηση σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ

Η μεγάλη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. 

O Guardian μεταφέρει σοκαριστική μαρτυρία επιζώντα, που δήλωσε το εξής: «Δεν τραυματίστηκα, αλλά βάφτηκα με αίμα από άλλους ανθρώπους που τραυματίστηκαν κοντά μου». Ένας έφηβος είπε ότι το πρώτο αυτοκίνητο πήρε φωτιά και ότι με μια τσάντα έσπασε το τζάμι και γλίτωσε.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι υπό τον έλεγχο του ιταλικού ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane, μετά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης. Το Reuters γράφει πως το γηρασμένο σιδηροδρομικό σύστημα της Ελλάδας χρειάζεται εκσυγχρονισμό, ότι πολλά τρένα ταξιδεύουν σε μονή γραμμή και ότι συστήματα σηματοδότησης και αυτόματου ελέγχου δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί σε πολλές περιοχές.

To EKAB ενημερώθηκε από επιβάτες

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας μίλησε για την φρικιαστική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα κάνοντας λόγο για εικόνες που «βλέπουμε μόνο σε ταινίες του Χόλυγουντ».

Ο ίδιος ανέφερε πως ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν από επιβάτες του τρένου. «Δεν ήξεραν ότι έχει γίνει σύγκρουση, μας είπαν για εκτροχιασμό» δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και σπάγαν τζάμια, το μισό τρένο έπεσε στο γκρεμό»

«Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και σπάγαν τζάμια. Μέσα στο βαγόνι πανικός. Ένα παράθυρο είχε μπει όλο μέσα σαν να ήταν υπό το βάρος σιδέρου από το δίπλα τρένου ή με το ό,τι συγκρουστήκαμε. Ήταν γεμάτο στα 2/3. Δεν είδαμε τίποτα. Απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνίες. Πήγα μπροστά μπροστά με τα πόδια στο χειρότερο σημείο της σύγκρουσης. Το τρένο είχε λυγίσει ολόκληρο 90 μοίρες είχε πέσει το μισό στο γκρεμό. Να φλέγεται ολόκληρο. Είχε μόνο πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο. Τα μπροστινά (σ.σ. βαγόνια) καταστράφηκαν ολοσχερώς» δήλωσε επιζών στον ΣΚΑΪ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν άκουσε κάποιο φρενάρισμα απάντησε αρνητικά.

«Άκουσα να λένε στον οδηγό ”Πάμε κι όπου βγει'”»

Τρομακτική είναι η μαρτυρία άλλου επιβάτη που λέει μπροστά στις κάμερες: «Άκουσα τον οδηγό να λέει στον υπεύθυνο των εισιτηρίων ”Πάμε κι όπου βγει’.. Το άκουσα μέσω του ασύρματου. Μας ενημέρωσαν ότι θα καθυστερήσουμε παραπάνω γιατί ήταν μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω. Δεν ήταν σωστά χρονοθετημένα τα πράγματα από τον ΟΣΕ». 

Δυσάρεστα τα νέα που φθάνουν από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 32. Οι τραυματίες είναι 85 εκ των οποίων οι 53 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ

Για «αδιανόητο λάθος» μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΟΣΕ. Ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο Κώστας Γενιδούνιας, δήλωσε (OPEN) πως η μέρα που ξημέρωσε «δεν είναι καλή». Αναφερόμενος στη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων ανέφερε πως «δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας, τα φωτοσήματα, η τηλεδιοίκηση, τα συστήματα προστασίας» και εξήγησε πως η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη «είναι διπλή, τα τρένα βρεθήκαν στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν».

Κατάργηση δρομολογίων

H HELLENIC TRAIN ανακοινώνει πως λόγω του τραγικού συμβάντος τα παρακάτω δρομολόγια καταργούνται ολικώς:

  • AΘHNA- ΘEΣΣAΛONIKH
  • ΘEΣΣAΛONIKH – AΘHNA
  • AΘHNA -KAΛAMΠAKA
  • KAΛAMΠAKA-AΘHNA
  • AΘHNA-ΛEIANOKΛAΔI
  • ΛEIANOKΛAΔI-AΘHNA
  • ΘEΣΣAΛONIKH-ΛAPIΣA
  • ΛAPIΣA-ΘEΣΣAΛONIKH
  • ΠAΛAIOΦAPΣAΛOΣ-KAΛAMΠAKA
  • KAΛAMΠAKA-ΠAΛAIOΦAPΣAΛOΣ
  • BOΛOΣ-ΛAPIΣA
  • ΛAPIΣA-BOΛOΣ
  • ΛEIANOKΛAΔI-ΣTYΛIΔA
  • ΣTYΛIΔA-ΛEIANOKΛAΔI

Στο Α.Τ. Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

Τραγωδία δίχως τέλος

Νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος. Πλέον, μετράμε 29 επιβεβαιωμένους νεκρούς και 85 τραυματίες.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Με λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία.

Στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της ελληνικής αστυνομίας.

Λόγω της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών, όλα τα παρακάτω δρομολόγια καταργούνται.

  • IC50 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με ώρα αναχώρησης 07:22
  • IC52 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με ώρα αναχώρησης 09:22
  • IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με ώρα αναχώρησης 11:22
  • IC56 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με ώρα αναχώρησης 13:22
  • IC58 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με ώρα αναχώρησης 15:22
  • IC60 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με ώρα αναχώρησης 17:22
  • IC62 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με ώρα αναχώρησης 19:22
  • ΙC51 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 07:08
  • IC53 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 08:56
  • IC55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 10:56
  • IC57 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 12:56
  • ΙC59 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 14:56
  • ΙC61 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 17:08 IC63 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 19:25
  • 882 (Αθήνα – Καλαμπάκα) με ώρα αναχώρησης 07:52
  • 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 18:35

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική κάνει λόγο για 26 επιβεβαιωμένους νεκρούς και 85 τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συμμετέχουν 150 πυροσβέστες, 40 ασθενοφόρα και 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά

Στο έργο απεγκλωβισμού συνδράμουν και γερανοφόρα οχήματα.

Αγωνία στα νοσοκομεία

Δεύτερη πράξη του δράματος στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, όπου συγγενείς επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους στη σκιά της μεγάλης τραγωδίας.

Τόσο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όσο και στο γενικό νοσοκομείο τα ασθενοφόρα συνεχίζουν να φτάνουν μεταφέροντας τραυματίες, αλλά και νεκρούς.

Οι σοροί μεταφέρονται στα νοσοκομεία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και αναγνώρισης.

Άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων

Αγωνία στο σημείο της τραγωδίας, καθώς, πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες για εντοπισμό και διάσωση των όποιων εγκλωβισμένων, με τις ελπίδες να μειώνονται.

Ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων παραμένει άγνωστος, ενώ οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται σε σημεία των μπροστινών βαγονιών που δεν έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τη σύγκρουση και από τις τεράστιες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν από τις πυρκαγιές.

16 νεκροί μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική κάνει λόγο για 16 επιβεβαιωμένους νεκρούς και 85 τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πυροσβεστική: Πάνω από 12 οι νεκροί, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται

Πάνω από δώδεκα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν.

Δεκάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους εγκλωβισμένους δεν δείχνουν να έχουν επικοινωνία με τους διασώστες, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να απεγκλωβιστούν το συντομότερο δυνατό.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να ενισχύσουν τις προσπάθειες και κλιμάκια της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κώστας Αγοραστός: Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν

Μια ζοφερή εικόνα περιέγραψε στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά ισχυρή μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι από την επιβατική αμαξοστοιχία τα τέσσερα πρώτα βαγόνια εκτροχιάστηκαν για να προσθέσει ότι «το βαγόνι 1 και 2 δεν υπάρχει, έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις 270 άτομα έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία μακριά από το σημείο της τραγωδίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας

Την ώρα που οι αγωνιώδεις προσπάθειες στα συντρίμμια συνεχίζονται με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν και απεγκλωβιστούν ζωντανοί κι άλλοι άνθρωποι έρχονται στο φως οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς οδηγηθήκαμε σε αυτόν τον εφιάλτη.

Η επιβατική αμαξοστοιχία που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και το εμπορικό τρένο που κινούνταν από Θεσσαλονίκη σε Λάρισα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν μετωπικά και με μεγάλη σφοδρότητα.

Η εκτίμηση αναφέρει ότι πιθανόν σημειώθηκε κάποιο λάθος στην αλλαγή των σιδηροδρομικών γραμμών από το κέντρο της Λάρισας

Το περιστατικό έρχεται σε μια ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν τουλάχιστον δύο περιστατικά με βλάβες και καθυστερήσεις, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι τον τελευταίο καιρό δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στη γραμμή.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες.

Αναμένεται συνεχής ενημέρωση.

Γενικός συναγερμός

Στη Λάρισα μεταβαίνει εσπευσμένα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού που περιλάμβανε περιοδεία σε περιοχές της Μακεδονίας αναβάλλεται.

Στην Αθήνα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ επί ποδός είναι και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή για να υποδεχθούν εάν χρειαστεί τραυματίες.

Μαρτυρίες από την τραγωδία

 

Οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία

Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι και οι δύο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια γραμμή.

Πάνω από 50 οι τραυματίες, οι 20 σοβαρά

Οι επιχειρήσεις στο σημείο της τραγωδίας συνεχίζονται, καθώς φέρεται να υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι μέσα στα συντρίμμια.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 50 τραυματίες, οι 20 εκ των οποίων είναι σοβαρά και αρκετοί αναμένεται να διασωληνωθούν.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και παιδιά.

 

Άμορφη μάζα σιδερικών

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που τα πρώτα βαγόνια και από τις δύο αμαξοστοιχίες έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν μετά τη σύγκρουση.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 350 άτομα.

Βίντεο από το σημείο της τραγωδίας

Οκτώ άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους

Την ώρα που εκφράζονται σοβαροί φόβοι για αρκετούς νεκρούς, πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν απεγκλωβιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα η κινητοποίηση των αρχών είναι πολύ μεγάλη, καθώς υπάρχουν αναφορές για σοβαρά τραυματίες, εγκαυματίες και εγκλωβισμένους, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για νεκρούς.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, η 8 ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από πολλές πόλεις και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η αμαξοστοιχία intercity που είχε αναχωρήσεις στις 7.20 από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στην περιοχή «Ευαγγελισμός» και στη συνέχεια εκτροχιάστηκε, ενώ εκδηλώθηκε και πυρκαγιά.

efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας