Κοινωνική ζωή Νάουσα Τοπικά

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Νάουσας: Να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες, εκφράζουμε την μεγάλη θλίψη και συμπάθειά μας για την εκατόμβη των θυμάτων του φονικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία, στους λαούς των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε, έμπρακτα, την αλληλεγγύη μας στους διασωθέντες -επιζήσαντες και τους οικείους των τραγικών θυμάτων με την θέλησή μας να συμβάλλουμε στέλνοντας κάθε βοήθεια που χρειάζεται για την επιβίωση και ανακούφιση των ανθρώπων που επέζησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικάζουμε τη στάση της ΕΕ -ΗΠΑ -ΝΑΤΟ που, ακόμα και την κρίσιμη αυτή στιγμή, επιμένουν στο καταστροφικό ΕΜΠΑΡΓΚΟ που έχουν επιβάλλει στην κατεστραμμένη από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Συρία, με αποτέλεσμα οι πληγέντες από τον σεισμό στη χώρα αυτή να μην μπορούν να έχουν και τη στοιχειώδη βοήθεια για την σωτηρία και επιβίωσή τους. Απαιτούμε  να σταματήσει, τώρα, το Εμπάργκο και οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας και να προωθηθεί άμεσα βοήθεια στον Τούρκικο και το Συριακό λαό που έχουν πληγεί.

Δυστυχώς η πραγματικότητα και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων που αφήνουν απροστάτευτους τους λαούς απέναντι στα φυσικά φαινόμενα με την ανυπαρξία αντισεισμικής θωράκισης, τις κακές κατασκευές λαϊκών κατοικιών, αλλά και των αναγκαίων υποδομών για τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, ιδιαίτερα εδώ των κατασκευαστικών ομίλων, ακόμη και σε βάρος της ζωής λαϊκών ανθρώπων.

Η τεράστια και έμπρακτη Αλληλεγγύη που εκδηλώνεται και εκφράζεται απ’ όλους τους λαούς του κόσμου για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας αποτελεί τη μόνη Ελπίδα, όχι μόνον για τους πληγέντες των χωρών αυτών αλλά για όλους τους λαούς που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, αντίθετα με τις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών που ανταγωνίζονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί όλους τους αγωνιστές/τριες της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές/τριες του ΔΣΕ, τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης να συμμετέχουν μαζικά, μαζί με όλο το λαό μας στην προσπάθεια για την αποστολή όποιας βοήθειας μπορούν στους σεισμόπληκτους , τόσο της Τουρκίας όσο και της Συρίας. Να προσφέρουν μέσω των φορέων του ταξικού λαϊκού κινήματος, όπως υποδεικνύεται από το τις ταξικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ), συμβάλλοντας στην ανακούφιση και την επιβίωση, πρώτα απ’ όλα, των σεισμοπαθών.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Νάουσας

banner-article

Ροη ειδήσεων