Ρεπορτάζ

Παλαί Ντε Σπορ / Κώστας Καλδάρας: Συγκίνηση κι ευχαριστίες προς το ΚΚΕ για τη συναυλία – αφιέρωμα στον πατέρα του

Πριν από την έναρξη της μεγάλης συναυλίας αφιερωμένης Απόστολο Καλδάρα, τον λόγο πήρε ο γιος του μεγάλου συνθέτη, Κώστας Καλδάρας, ο οποίος μοιράστηκε την χαρά και την τιμή που νιώθει για την παρουσία του στην μεγάλη εκδήλωση – αφιέρωμα που οργάνωσε το ΚΚΕ. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες, των οποίων όπως είπε, το ταλέντο είναι ικανό να σηκώσει το βάρος των τραγουδιών του Απόστολου, του Ελληνικού Λαϊκού τραγουδιού και να το μεταφέρουν στο μέλλον.

Ακόμα, σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα για αυτήν την πρωτοβουλία, και φυσικά όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε εδώ να τιμήσουμε μαζί το έργο του Απόστολου Καλδάρα και είμαι σίγουρος ότι και εκείνος κάπου εκεί πίσω στα καμαρίνια σας ευχαριστεί(…)».

Ο ίδιος, μοιράστηκε μια εμπειρία από την μεγάλη πορεία του Απόστολου Καλδάρα, το 2ήμερο αφιέρωμα που έγινε το 1987 στο θέατρο του Λυκαβηττού προς τιμήν της συμπλήρωσης των 40 χρόνων της δισκογραφίας του, και είπε πως η σημερινή πρωτοβουλία είναι κάτι αντίστοιχο.

Ακόμα, σημείωσε πως «έτσι και σήμερα, μαζί με τον Απόστολο Καλδάρα θα τιμήσουμε και δύο εμβληματικά έργα του. Τη Μικρά Ασία σε στίχους Πυθαγόρα και τον Βυζαντινό Εσπερινό Λευτέρη Παπαδόπουλου

Δύο έργα που μιλάνε και μας θυμίζουνε, μας μεταφέρουν σε μια ακόμη τραγική σελίδα της ιστορίας μας, στη καταστροφή της Σμύρνης, των διωγμών, των ξεριζωμών των Ελλήνων δίνοντας παράλληλα και το μήνυμα της αδερφοσύνης των λαών».

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων