Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός Τοπικά

Ενημερωτικό Δελτίο του Συλλόγου των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών / Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022

Τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας του Νέου Μουσείου των Αιγών σηματοδοτoύν μια νέα εποχή και για τον Σύλλογο μας, ο οποίος αποκτά έναν ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο ευθύνης αλλά και προσφοράς προς τα μέλη του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του, στην προσπάθεια του να ενημερώνει πλέον τακτικά τα μέλη για τις δράσεις που θα προγραμματίζονται περιοδικά, εγκαινιάζει με το παρόν τεύχος την αποστολή προς τα μέλη διμηνιαίων ψηφιακών Ενημερωτικών Δελτίων.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού του, το Δ.Σ. προγραμματίζει μία θεματική σειρά νέων δράσεων, όπως η σειρά διαλέξεων υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών, καταγόμενων κατά κανόνα από την Ημαθία, υπό τον τίτλο «Εργοτάξιο Διατριβών» και η σειρά επιστημονικών διαλέξεων υπό τον τίτλο “Collectanea”, ενώ για το έτος 2023 σχεδιάζονται δύο ακόμη σειρές διαλέξεων, με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, και οι οποίες θα
δρομολογηθούν με το νέο έτος και θα ανακοινωθούν στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο.

Το Δελτίο θα ενημερώνει φυσικά και για άλλες δράσεις του Συλλόγου, όπως ξεναγήσεις, εκδρομές, παρουσιάσεις και εκδόσεις βιβλίων, κ.ά. καθώς και δράσεις ή εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται ή υποστηρίζονται από τον Σύλλογο, συνεργώντας με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες, ώστε συμπεριληπτικά να λειτουργήσει ως πολιτιστική κυψέλη.

Στο «ανά χείρας» Ενημερωτικό Δελτίο παρατίθενται όλες οι δράσεις του Συλλόγου για το δίμηνο Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2022, ενώ επισημαίνονται και εκείνες που απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη του Συλλόγου. Φυσικά, στο πρόγραμμα δεσπόζει η ξενάγηση των μελών του Συλλόγου μας στο Νέο Μουσείο των Αιγών, όπου τα μέλη θα έχουν το προνόμιο της αποκλειστικής ξενάγησης τους από την Δρ. Αρχαιολόγο -Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη (ex officio μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου).

Όλες οι δράσεις ή εκδηλώσεις στα Μουσεία της Ημαθίας, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ενώ θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράσχουμε την δυνατότητα παρακολούθησης των διαλέξεων από τα μέλη με το σύστημα της απευθείας απομακρυσμένης συμμετοχής. Τέλος, η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Συλλόγου, η οποία προσεχώς θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη, θα προσφέρει επικαιροποιημένη ενημέρωση για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων όχι μόνον του Συλλόγου αλλά και της ΕΦΑ Ημαθίας, όπως επίσης των Μουσείων ή αρχαιολογικών χώρων ευθύνης της.

Εναλλακτικά, η ενημέρωση θα ανατροφοδοτείται μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο facebook, αλληλεπιδρώντας με τις αντίστοιχες σελίδες της ΕΦΑ και των Μουσείων της Ημαθίας.

Με τις πιο θερμές ευχές μας για έναν Χειμώνα
πλούσιο σε δράσεις.

Οκτώβριος 2022
Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Λιόλιος

Για να δείτε το Ενημερωτικό Δελτίο ανοίξετε το pdf που ακολουθεί

newsletter Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας