Συν & Πλην Σχόλια

Συχνή πια η θανατηφόρα επίδειξη με μέσο το αυτοκίνητο!

Σήμερα ξεκίνησε στη Θεσσσαλονίκη η δεύτερη δίκη οδηγού, που παρέσυρε και σκότωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας 14χρονο κορίτσι που επέστρεφε από το φροντιστήριο σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.

Ο οδηγός που έτρεχε με 140 χλμ την ώρα και με πειραγμένο το αυτοκίνητό του, για να αυξήσει τις δυνατότητές του ως προς την ταχύτητα, καταδικάστηκε, μετά το θάνατο της μαθήτριας στην πρώτη δίκη, σε 6,5 χρόνια φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ήταν φυσικό η ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου να χρήζει ειδικών αστυνομικών μέτρων.

Δε θα μιλήσουμε για την οργή και τον πόνο των γονιών, αν και έχουν μεσολαβήσει πέντε χρόνια από το γεγονός. Το τι ένιωσαν, νιώθουν και θα νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι δε χωράει σε λόγια…

Το γιατί όμως τέτοια γεγονότα επαναλαμβάνονται,  και το τι μέτρα πρέπει να παρθούν, αυτό πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.

Πριν από λίγο καιρό, σε χωριό της Αλεξάνδρειας πάλι, οδηγός σκότωσε 15χρονη και τραυμάτισε σοβαρά τη μητέρα και την αδελφή της τρέχοντας και πάλι με ταχύτητα.

Επίδειξη πλούτου; Επίδειξη δύναμης; Ίσως το πρώτο να μην υπάρχει και οι οδηγοί να θέλουν να το υπονοήσουν, αφού δεν το διαθέτουν, με την ανεξέλεγκτη ταχύτητα του αυτοκινήτου τους. “Αυτός είμαι και δε λογαριάζω κανέναν… Παραμερίστε όλοι για να περάσω!”

Και περνάμε και στις περιπτώσεις των πραγματικά πλουσίων, που σκότωσαν ή σκοτώθηκαν με τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα ο τελευταίος άτυχος που σκοτώθηκε  απασχολούσε για μέρες τα κανάλια με την αστραφτερή  Φεράρι του, πώς και γιατί συνέβη, πέρα από την υπερβολική ταχύτητα.

Το πρόβλημα δεν είναι  οι άνθρωποι. Κανείς δεν θέλει να σκοτώσει ή να σκοτωθεί. Το πρόβλημα είναι τα πρότυπα που “κατασκευάζονται”, για να μην πούμε προβάλλονται. Το “προβάλλονται” είναι ελαφρύ.

Πλούτος και δύναμη! Όλα τα άλλα είναι πολύ μακρινά και ίσως ανύπαρκτα για κάποιους νέους που έτσι αντιλαμβάνονται την αξία της ζωής Και το αυτοκίνητο είναι το εργαλείο επιβεβαίωσης!

“Φονικό όπλο”, όμως, το χαρακτήρισε σήμερα στη δίκη η μητέρα της  14χρονης! Κάτι πρέπει να γίνει…

far

banner-article

Ροη ειδήσεων