Αλεξάνδρεια Κοινωνία Τοπικά

Ένταση στη δίκη για το θάνατο 14χρονης από οδηγό που έτρεχε με 140χλμ. στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η  δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη  θανατηφόρα παράσυρση 14χρονης μαθήτριας τον Μάρτιο του 2017 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. 

Η κοπέλα γυρνούσε από το μάθημα της στο φροντιστήριο, όταν στη προσπάθεια της να διασχίσει μια διάβαση παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Η μαθήτρια βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς έφερε βαριά τραύματα.

Ο 18χρονος τότε οδηγός του οχήματος παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα.

Αναφέρεται πως σε πρώτη φάση είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής σε κάθειρξη 6,5 ετών. Οι κατηγορίες που τον βάραιναν μεταξύ άλλων ήταν αυτές της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ τονίζεται πως ενόψει του Εφετείου είχε αφεθεί ελεύθερος.

Η δευτεροβάθμια δίκη άρχισε το πρωί της Δευτέρας σε κλίμα έντασης αρχικά με την κατάθεση του πατέρα του θύματος.

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο νεαρός έτρεχε με 140km/h σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Αλεξάνδρειας ενώ μάλιστα το αυτοκίνητο ήταν πειραγμένο μηχανικά, χωρίς να ακολουθούνται οι εργοστασιακές προδιαγραφές.

Με όπλο παρομοίασε το ΙΧ η μητέρα της κοπέλας, αναφέροντας πως ο νεαρός το είχε τροποποιήσει μηχανικά, για να κάνει επίδειξη.

Η δίκη βρίσκεται  σε εξέλιξη με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων ενώ να αναφερθεί πως διεξάγεται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων λόγω των εντάσεων που σημειώνονται.

theopinion

banner-article

Ροη ειδήσεων