Βέροια Συν & Πλην Σχόλια

Ο Βεροιώτης διακεκριμένος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος με τη Συμφωνική της ΕΡΤ / Δεξιοτεχνία και σεμνότητα

Σίγουρα, το να πλαισιώνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ένας Βεροιώτης ως σολίστας αποτελεί ένα γεγονός για την πόλη. Πολύ περισσότερο δημιουργεί εντονότερα συναισθήματα, όταν η παρουσία του, καθώς και η παρουσία της Συμφωνικής, συμπίπτουν με τα Ελευθέρια της Βέροιας.

Η χθεσινή, όμως, εμφάνιση του χαρισματικού Παναγιώτη Τροχόπουλου πλάι σε μια μεγάλη ορχήστρα δεν είναι η μοναδική στη μουσική του πορεία. Μαθητής του διάσημου Νικολάι Πετρώφ και αποφοιτώντας  με διάκριση από το Κονσερβατουάρ της Μόσχας,  έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα σε σημαντικές αίθουσες και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ανάμεσά τους το Φεστιβάλ Αθηνών, Σόφιας, Αγγλίας,  Μόσχας και άλλα. Αλλά και η παρουσία του στη δισκογραφία σχολιάστηκε ευμενέστατα.

Στη χθεσινή συναυλία της Συμφωνικής, στον Χώρο Τεχνών της Βέροιας, ο Παναγιώτης Τροχόπουλος απέδωσε με πάθος και δεξιοτεχνία ως σολίστας ένα απαιτητικό έργο,  όπως το “Έργο 40”, για ορχήστρα και πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινωφ και καταχειροκροτήθηκε.

Και κάτι ακόμη, που δεν συνάδει πάντα με διακεκριμένους καλλιτέχνες. Η όλη γενικά παρουσία του απέπνεε σεμνότητα!

Τελειώνοντας την ερμηνεία του Ραχμάνινωφ, συνέχισε με Ιγκόρ Στραβίνσκυ εκτός προγράμματος, χωρίς τη συνοδεία της Ορχήστρας αυτήν τη φορά.  Καταχειροκροτήθηκε και πάλι.

Πολύ σημαντικό άνθρωποι της Βέροιας, και μάλιστα νέοι, να εκπροσωπούν την πόλη στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

……………………………

*Για τον Παναγιώτη Τροχόπουλο και το εντυπωσιακό του ρεσιτάλ το 2015 στον Χώρο Τεχνών της Βέροιας η Φαρέτρα είχε γράψει ΕΔΩ

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων