Βέροια

Αγαπητοί: faretra.info και Κώστα Ρίζο! – Ηλίας Τσέχος

——–

Ομολογουμένως, ο διάλογος δυναμώνει τη ζωή, την απλοποιεί, την ενημερώνει, την επιδιορθώνει και επιτελικά την κάνει Τέχνη!

Κώστα Ρίζο, της ευγένειας και της σκέψης, πρόεδρε ΚΕΠΑ, (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης) και ουχί  ΔΕ.ΤΟ.ΠΟ.Κ.Α. (Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Πολιτιστικής Κοινωνικής Ανάπτυξης) και απαντώντας στην επιστολή απαντήσεώς σας στη faretra.info, που τόσο αγαπούμε και εκτιμούμε το έργο της, δεν αλλάζουν τοποθετήσεις, ισορροπίες, αρμονίες εμού και του μέλλοντος μας. Η ιλουστρασιόν περιτύλιξη των γραφειοκρατικών κανόνων των θεσμών, δεν χαμογελά αθώα ή γενναία πάντα, να το έχουμε κατά νου, ούτε τα ποσά που ζητά η ΚΕΠΑ ή ο Δήμος (πάλι μπερδεύομαι) για το δόσιμο των χώρων είναι υπέρογκα, αλλά προσβάλλουν, το άρωμα, όχι το άνθος, των δημιουργών.

Δεν έχει άκρη ο παράς, πόσο μάλλον ο φτηνός, ναι, είναι ο πιο κακός σύμβουλος, τον υπηρετούμε και μας τιμωρεί, δεν καταπολεμούμε τον πολιτισμό που ρημάζει, δεν τιμούμε την νοοτροπία μας, έγινε τάφρος και τάφος, φρούτα και οπωρικά και πάρτι…

Ας σας συνοδέψω μέχρι την εξώπορτα των Αδιέξοδων, με μερικούς στίχους των ποιήσεών μου, πικραίνοντας το ψέμα!

” Ναι ή όχι Η ζωή επανάληψη / Δεν αγαπώ τις επαναλήψεις”

”Ακόμα κι αν ευθύνεται η ποίηση / Αιώνια γράφει και περνά το φως / Στον κόσμο υψηλής υπάρξεως”

”Καλό και μοναχό μου όνειρο / Καλώ και μοναχώ ζωή / Για όσα δεν γεννήθηκες ”

”Και τί είναι Ποίηση; / Η ζωή που αν Φεύγει / Στον ίδιο τόπο να Έρχεται ”

” Και τι είναι Ποίηση! / Βάλτος του μέλλοντος / Δίχως κουνούπια ”

Τα σέβη μου και αληθειών ο δρόμος της Ανάστασης και της Λαμπρής!

Θερμά Ευχαριστώντας
Ηλίας Τσέχος