Κόσμος Πολιτισμός

Υπουργείο Πολιτισμού: Ακυρώνεται η παράσταση των Μπολσόι “Η Λίμνη των Κύκνων” / Καυστικές οι αντιδράσεις σχολιαστών στα Social Media

———

Χθες, με ανακοίνωσή του  το Υπουργείο Πολιτισμού ακύρωσε την παράσταση “Λίμνη των Κύκνων”, με τα Μπαλέτα Μπολσόι της Μόσχας, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου. Μια αντίδραση όχι εναντίον του Πολέμου, αλλά μάλλον εναντίον του Πολιτισμού. Εκατοντάδες τα αρνητικά, για τη συγκεκριμένη απόφαση, σχόλια των χρηστών στη σελίδα του Yπουργείου, αλλά και γενικότερα στα  Social Media.  Αντιγράφουμε  ενδεικτικά απο τη σελίδα του.

far

Τα διλήμματα της Νέλλης

Μήπως έχουμε ξεφύγει κάπου; είναι άλλο οι κυρώσεις που αποσκοπούν να πιέσουν την ηγεσία και την οικονομική ελίτ μιας χώρας και άλλο να ακυρώνουμε πολιτιστικά δρώμενα που είναι η παρηγοριά κάθε λαού
—————-

Katerina Kavoura

Μεταξύ των άλλων που ή θα κράξουμε ή θα κάψουμε για να “λυτρωθούμε”, μην ξεχαστεί να κλείσει και το Τμήμα Ρώσικης Γλώσσας και Φιλοσοφίας για παραδειγματισμό…

————–

Giannis Kaparos

Βότκα πίνουμε ή θα μας συλλάβετε;

 

Nikos Karras

Μην συγχέουμε τις κυβερνήσεις με τους λαούς και τους πολιτισμούς άλλων λαών με τις πράξεις των κυβερνήσεων. Υπάρχουν πανεπιστήμια που είναι αποκλειστικά για ρωσική ιστορία και γλώσσα, δηλαδή τι θα κάνετε θα τα κλείσετε; Σεβαστείτε και τους ρωσόφωνους που ζουν εδώ.

Christos Karagiannidis

Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη αυτή η κατάπτυστη ανακοίνωση… οι πολιτισμοί αποτελούν διέξοδο, είναι γέφυρα, φέρνουν σε επαφή διαφορετικότητες, δεν έχουν σύνορα και είναι μακριά από τέτοιες στερεοτυπικές αντιλήψεις/κινήσεις που προσβάλουν τους ανθρώπους. Ευελπιστώ το επόμενο σας βήμα να μην είναι η αναστολή λειτουργίας του MOMus – Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης που διαθέτει τη συλλογή Κωστάκη με τα έργα τέχνης της ρωσικής πρωτοπορίας! Παρακαλώ σοβαρευτείτε!!!

Τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια γι αυτή την απόφαση της Λίνας Μενδώνη Μπορείτε να διαβάσετε μπαίνοντας στη σελίδα του υπουργείου που ακολουθεί.

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 

22 ώρ. 
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.
Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall .
———————————————————–
Επίσης φωτιά με αρνητικά σχόλια πήρε το twitter. Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποια απ΄αυτά, που σίγουρα όμως εκφράζουν το γενικό κλίμα που επικρατεί για το συγκεκριμένο θέμα.

banner-article

Ροη ειδήσεων