Εκδηλώσεις Νάουσα

Σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ & ΟΑΕΕ Νάουσας: Όλοι το Σάββατο 26 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη

————

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  12:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους συνταξιούχους, τους  εργαζόμενους,  τους χιλιάδες ανέργους, τους αγρότες που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωση τους.

Τώρα είναι η ώρα να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς. Παίρνουμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων στην cosco , στη ΛΑΡΚΟ, στην e-food, στο Βαρβαρέσο, στα πετρέλαια Καβάλας.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ  ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,  ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, 

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις. Να πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη, να σκεφτόμαστε τι να κόψουμε από τα καταναλωτικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την διαβίωση μας !

Δεν ανεχόμαστε να ιδιωτικοποιείται η επικουρική σύνταξη, ο ΕΦΚΑ, να διαλύεται η κοινωνική ασφάλιση. Δεν ανεχόμαστε άλλο τις συντάξεις- επιδόματα που τις κατάντησαν έτσι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ανεχόμαστε να καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας από την εμφάνιση μια νόσου (covid 19). Να αναβάλλονται τακτικά ιατρεία, χειρουργεία, η λίστα αναμονής να πηγαίνει μήνες. Να μας λένε κατάμουτρα ότι είναι πολυτέλεια η ύπαρξη δύο νοσοκομείων στο νομό μας.

Που είναι τα καλά της ανάπτυξης  που θα γεύονταν ο λαός μετά από τόσα μνημόνια, τις βαριές θυσίες στην κρίση;

Που είναι η «απελευθέρωση της ενέργειας», «η πράσινη ανάπτυξη» που θα εμπλούτιζε το ενεργειακό μείγμα με νέες και φτηνότερες πηγές ενέργειας, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τέρμα τα ψέματα και η κοροϊδία από σημερινούς και επίδοξους «σωτήρες». Είναι σωτήρες μόνο για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Για να ανασάνουν τα φτωχά, λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια  πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο. Και αυτό σημαίνει κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων στα καύσιμα, ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης, κατάργηση των χαρατσιών.

Πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις τις συντάξεις και στους μισθούς. Για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Να μην συγχωνευτούν τα νοσοκομεία Νάουσας –Βέροιας. Να γίνουν τώρα προσλήψεις με μόνιμους πλήρους απασχόλησης υγειονομικούς  όλων των ειδικοτήτων. Ουσιαστική ενίσχυση όλων των περιφερειακών ιατρείων του νομού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΑ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ.

 Λεωφορεία θα αναχωρήσουν 10πμ από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

ΣΩΜΑΤΕΙA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ    ΙΚΑ & OAEE ΝΑΟΥΣΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας