Κοινωνία

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βαρύτατες κατηγορίες για τον 23χρονο – Ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος του μαύρου ΙΧ

……………………

 

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί ο 23χρονος που συνελήφθη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη σε ένα πρωτοφανές περιστατικό τυφλής βίας, ο οποίος τού άσκησε βαρύτατες κατηγορίες. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στον ανακριτή όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τουλάχιστον πέντε ακόμα ατόμων που, σύμφωνα με τους μάρτυρες, συμμετείχαν στην επίθεση. Οι αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον κάτοχο του μαύρου αυτοκινήτου ωστόσο δεν εντοπίστηκε στις έρευνες της αστυνομίας. Επίσης, στα εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζονται το δρεπάνι, ένα ρόπαλο που βρέθηκε και τα ρούχα των θυμάτων για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε στον 23χρονο κατηγορίες για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Επίσης, τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εν τω μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να λάβουν εξιτήριο οι δύο φίλοι του Άλκη, που τραυματίστηκαν κατά την φονική επίθεση, καθώς τα τραύματά τους δεν εμπνέουν κίνδυνο. Χθες οι νεαροί έμαθαν για τον άδικο χαμό του φίλου τους Άλκη και είναι σοκαρισμένοι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Λία Χριστάρα, Φρόσω Βαρβάρα

ertnews

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας