Βέροια Εκδηλώσεις Τοπικά

Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ημαθίας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση για την Υγεία | Βέροια, Τρίτη 1 Φλεβάρη

———–

Η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Ημαθίας συμμετέχει σε στάση εργασίας την πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ- ΟΕΝΓΕ- ΠΟΕΔΗΝ για τη Τρίτη 1 Φλεβάρη  και καλεί τους συναδέλφους υγειονομικούς και το λαό , τα σωματεία και τους φορείς των εργαζομένων , των αυτοαπασχολούμενων των βιοπαλαιστών αγροτών στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στη Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια.

Το θλιβερό ρεκόρ θανάτων αναδεικνύει την άθλια κατάσταση στις δομές Υγείας!

Με βάση την καταγραφή της κατάστασης της πανδημίας η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στους θανάτους, ξεπερνώντας σε απόλυτους αριθμούς ακόμα και την Αττική. Το αρνητικό αυτό ρεκόρ αναδεικνύει την άθλια κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην περιοχή μας με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ, σε υλικά κ.λπ

Η κατάσταση αυτή αγγίζει και τα Νοσοκομεία του Νομού μας , με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ( αναισθησιολόγοι- παθολόγοι)  , σε μηχανήματα και εξοπλισμό, με τους εργολάβους να βρίσκονται  ήδη εντός  των πυλών στο τομέα της καθαριότητας και της σίτισης με προοπτική επέκτασης τους και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση αυτή και για το γεγονός ότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου τομέα της Υγείας. Ακόμα και σήμερα, δύο και παραπάνω χρόνια μέσα στην πανδημία, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει τραγική.

Το προσωπικό βρίσκεται μονίμως “στην πρέσα”, είναι εξουθενωμένο, με πολλούς εργαζόμενους να βρίσκονται σε burnout είτε να νοσούν και να αναγκάζονται να επανέλθουν στη δουλειά ύστερα από 5 ημέρες καραντίνας βάση με τα νέα πρωτόκολλα .

Καλούμε το λαό και τους συναδέλφους μας να δυναμώσουν τα σωματεία τους και μαζί με το λαό να παλέψουν για :

  • Γενναία χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου τομέα της υγείας, των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό

  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών. Πλατιά οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση.

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και των διαγνωστικών κέντρων του Νομού.

  • Όχι στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

  • Μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι εργολαβίες και δουλειά με ημερομηνία λήξης στα Νοσοκομεία.

  • Άμεση πρόσληψη των σπουδαστών στον τομέα της υγείας, με την λήξη της πρακτικής άσκησης.

  • Αμοιβή των σπουδαστών για την εργασία τους κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης με βάση τον κατώτατη μισθό των 751 ευρώ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 Φλεβάρη  ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στη στάση εργασίας την πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ- ΟΕΝΓΕ- ΠΟΕΔΗΝ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας