Εκδηλώσεις Τοπικά

Κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία

———

Το Ν.Τ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας συμμετέχοντας στην  Πανελλαδική Ημέρα Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, για την Υγεία, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού που ανήκουν στο Ν.Τ , καθώς  και  τα μέλη τους να παραστούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  η όποια θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, την Τετάρτη 26 /1/2022 και ώρα 1:00μμ. για να διεκδικήσουμε την:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.

  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.

  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει προκηρύξει για την ημέρα αυτή, διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00μ. ως την λήξη του ωραρίου.

Παρακαλούμε τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα!

Ο Πρόεδρος                                                         Η Γ.Γραμματέας

Θεόδωρος Κακαγιάννης                                          Ελένη Γκόγκα

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας