Υγεία

Σοκολάτα: Ο πραγματικός λόγος που την λαχταράτε συνέχεια

………………

Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και το στρες κάποιοι από τους παράγοντες που εντείνουν την επιθυμία σας

Η σοκολάτα είναι ένα από εκείνες τις λιχουδιές, στις οποίες πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να αντισταθούμε, παρόλο που γνωρίζουμε ότι δεν είναι το πιο υγιεινό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας. Έχετε αναρωτηθεί όμως, ποτέ, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που την λαχταράτε συνέχεια, και κυρίως αν είστε γυναίκα;

Σύμφωνα με τη Lisa Young, Ph.D., RD, επίκουρη καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, και όσα αναφέρει το healthdigest.com, εάν παρατηρήσετε ότι λαχταράτε σοκολάτα κάθε μήνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε χαμηλό μαγνήσιο ή ενδεχομένως ακόμη και έλλειψη μαγνησίου, ως αποτέλεσμα της περιόδου σας. «Στις μέρες κοντά στην περίοδό σας, το σώμα σας καταναλώνει περισσότερο μαγνήσιο, γι’ αυτό πολλές γυναίκες έχουν περισσότερη λαχτάρα για φαγητό και σοκολάτα ταυτόχρονα», εξήγησε στο Shape η Δρ. Young.

Ωστόσο, η Vandana Sheth, R.D., εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, σημείωσε ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. «Συχνά πιστεύεται ότι η λαχτάρα για φαγητό σχετίζεται με ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, αλλά αυτό μπορεί να μην συμβαίνει πάντα», εξήγησε. «Κάτι τέτοιο, επίσης, μπορεί να προκληθεί από έναν συνδυασμό κοινωνικών, συναισθηματικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών παραγόντων».

Όσον αφορά τη σοκολάτα, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε αυτή σας την λαχτάρα. Όπως εξήγησε στο PureWow η Lorraine Kearney, πιστοποιημένη διαιτολόγος/διατροφολόγος και ιδρύτρια της New York City Nutrition: «Όταν περιμένουμε πολύ μεταξύ των γευμάτων, το σάκχαρό μας πέφτει και λαχταρούμε ενέργεια, την οποία παίρνουμε από το φαγητό. Η αναζήτηση ζάχαρης θα δώσει μια γρήγορη ώθηση ενέργειας, αλλά το σάκχαρο στο αίμα σας θα πέσει γρήγορα και θα καταλήξετε να λαχταράτε ακόμα περισσότερη σοκολάτα».

Το άγχος θα μπορούσε, επίσης, να είναι ο ένοχος. Είναι γνωστό ότι το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση τροφής, αλλά αν παρατηρήσετε ότι ενώ είστε αγχωμένοι το μόνο που θέλετε να καταναλώσετε είναι σοκολάτα, αυτό συμβαίνει επειδή η σοκολάτα περιέχει πολλή ζάχαρη και λίπος, τα οποία είναι δύο θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να επιβιώσει, δήλωσε στο Cosmopolitan η διαιτολόγος και διατροφολόγος Jo Travers.

newsbeast

banner-article

Ροη ειδήσεων