Κορωνοϊός

Διάγγελμα Μητσοτάκη για το Πάσχα και το lockdown στις 18:00

———

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στις 18.00 θα μεταδοθεί δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα.

Την Τρίτη μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο, προσδιόρισε τα μέσα Μαΐου όταν και ξεκινά η τουριστική δραστηριότητα, ως χρονικό ορόσημο για την έναρξη της επιστροφής στους ρυθμούς της κανονικότητας.

Σημειώνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι τάσσονται υπέρ του ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου και συμφωνούν για το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου, ενώ για διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 14 Μαΐου. Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι υπέρ του να ισχύει μετά τις 10 το βράδυ τη Μ. Εβδομάδα και μετά τις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα. Για το πασχαλινό τραπέζι σε εσωτερικό χώρο συμφωνούν για μέγιστο αριθμό 9 ατόμων από 2 οικογένειες και για εξωτερικό χώρο για 12 άτομα και πάλι από 2 οικογένειες.

Νωρίτερα, εξάλλου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έβαλε «φρένο» στο «Πάσχα στο χωριό» καθώς τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της επιτροπής, αλλά η θέση της είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις καθώς υπάρχει ανησυχία για την μεταφορά ιικού φορτίου.

banner-article

Ροη ειδήσεων