Απόψεις

“Αλήθειες για τις θρομβώσεις του εμβολίου της Astra Zeneca” γράφει ο Δημήτρης Γάκης

———-

Δημήτρης Γάκης 

Περίμενα να μελετήσω τα δεδομένα πριν μιλήσω!

1. Δεν πρόκειται περί κοινών Θρομβώσεων.

2. Πρόκειται περί ενδαγγειακής ενεργοποίησης της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων , ανοσολογικής αιτιολογίας, που συμβαίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες από τον εμβολιασμό και ενεργοποίησης του πηκτικού μηχανισμού

3. Προσομοιάζει προς το σπάνιο σύνδρομο HIT (Heparine induced Trombocytopenia), στο οποίο σε ασθενείς υπό θεραπεία με το αντιπηκτικό Ηπαρίνη, δημιουργείται παρόμοια κλινική εικόνα, με θρομβώσεις σε φλεβικά και αρτηριακά στελέχη, σε ασυνήθιστες θέσεις (εγκέφαλο, σπλαχνικά αγγεία, γάγγραινες άκρων κλπ) και Αιμορραγίες (αυτό δεν συμβαίνει στις συνήθεις θρομβώσεις που γνωρίζουμε).
Σε αυτούς τους ασθενείς εάν χορηγήσεις Ηπαρίνη για να αντιμετωπίσεις τις θρομβώσεις , και αιμοπετάλια για να αντιμετωπίσεις τις αιμορραγίες, επιδεινώνεται η κατάσταση! Είναι σαν να ρίχνεις βενζίνη στην φωτιά!

4. Δεν φαίνεται ότι οι ασθενείς με ιστορικό εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης (πχ. κάτω άκρων) έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Άρα μπορεί να εμβολιαστούν. Η ΗΙΤ είναι διαφορετική κατάσταση, αυτοάνοσης αιτιολογίας.

5. Η αντιμετώπιση του συνδρόμου ΗΙΤ είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της ενδαγγειακής ενεργοποίησης του πηκτικού μηχανισμού. Απαιτεί εξειδικευμένα κέντρα αναφοράς. Η χρηση anti-PF 4 μονοκλωνικού αντισώματος, η απομάκρυνση των αντι PF-4 αντισωμάτων με πλασμαφαίρεση, ανοσοπροσροφηση κλπ προχωρημένες τεχνικές, παράλληλα με την προσεκτική χρήση αντιπηκτικής αγωγής σε χέρια ειδικών μπορει να αντιστρέψει την καταστροφική εξέλιξη

6. Η συχνότητα εμφάνισης είναι απειροελάχιστη σε σύγκριση με τις πολύ συχνές θρομβώσεις που προκαλει η σοβαρή νόσηση με Covid-19

7. Και τα άλλα εμβόλια έχουν παρόμοιες επιπλοκές

8. Μην επηρρεάζεστε από τον βρώμικο πόλεμο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών…Να θυμάστε ότι το εμβόλιο της ΑΖ δεν είναι κερδοσκοπικό! (Είναι non profit). Έτσι μπορείτε να καταλάβετε την εκστρατεία δυσφήμισης, την πυρκαγιά στο τεράστιο εργοστάσιο στην Ινδία κλπ.

9. Εμπιστεύομαι τους Βρετανούς πολύ περισσότερο από τους άλλους. Και μπορείτε να δείτε ποιοί πετυχαίνουν…(Αυτό για τα εγχώρια «παπαγαλάκια» που βυσσοδόμησαν κατ´ επανάληψιν κατ´ αυτών).

—————
——————-
———————————

Σημείωση Φαρέτρας: Ο Δημήτρης Γάκης* είναι γιατρός  χειρουργός – μεταμοσχευτής, πρώην Διευθυντής του ΕΣΥ στην  Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ και πρώην Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο για τα εμβόλια.

“Εμβόλια για covid-19. Ο Πόλεμος και η Ορθολογική Ιατρική Θέση” γράφει ο Δημήτρης Γάκης

Παλιότερη συνέντευξη του Δημήτρη Γάκη στη Φαρέτρα για τις μεταμοσχεύσεις  μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας