Βέροια Πολιτική

Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας: «Όχι στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Όχι στην κατάπνιξη δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Είναι προκλητικός ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στη Βουλή. Σε μία περίοδο που η φτώχεια κι η ανεργία αυξάνονται, η πανδημία και στην περιοχή μας καλπάζει  και τσακίζει την υγεία του λαού, την ώρα που η δημόσια υγεία είναι ανάγκη να στηριχθεί ουσιαστικά, η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ψήφισε αύξηση της φορολογίας, μείωσε δραματικά τις δαπάνες για την υγεία και τα κονδύλια για επιδόματα ανεργίας, μειώνει ακόμη  περισσότερο τις συντάξεις. Πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται να προστεθούν στα τόσα βάρη που σηκώνει η εργατική τάξη κι ο λαός! Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της ΝΔ.

Τώρα επιδιώκουν να χτυπήσουν πιο σκληρά το λαό. Τώρα προσπαθούν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του, να τις σταματήσουν πριν ακόμη εκδηλωθούν. Ξέρουν πως αυτές θα έρθουν. Με το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και της απεργίας, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και με κάθε άλλο αντιλαϊκό μέτρο προσπαθούν, εν μέσω πανδημίας, να καταπνίξουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.

ΝΔ- Μητσοτάκης επιχειρούν, με τον πιο στυγνό τρόπο, να πληρώσουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα και για την κρίση στην οικονομία και για την υγεία. Κτίζουν γι’ αυτό ένα αστυνομικό κράτος απαγορεύσεων, τρόμου και φόβου. Αυτό το κράτος ενεργοποίησαν το προηγούμενο διάστημα, τις μέρες του ηρωικού Πολυτεχνείου, τις μέρες της δολοφονίας Γρηγορόπουλου με απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, με  μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών και απλών πολιτών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική σαρώνοντας οικονομικά, δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταστρέφοντας τη ζωή και την υγεία του λαού μας. Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος, ούτε ανίκητη. Μπορεί να ανακοπεί με τη μαζική, γενικευμένη κινητοποίηση και πάλη του λαού, σπάζοντας το κλίμα της αστυνομοκρατίας, υψώνοντας φράγμα αντίστασης και απόκρουσης των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το δημοκρατικό κόσμο, όλο τον ελληνικό λαό, σε μαζικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του για δουλειά και για τη στήριξη των ανέργων, για αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία -Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας.

  • Όχι στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών – Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας-πρόνοιας-ασφάλισης – Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

  • Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία -Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας.

  • Με μαζικούς αγώνες παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

ΒΕΡΟΙΑ 19-12-2020

Μ-Λ ΚΚΕ ( Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας