Κορωνοϊός

Η ενημέρωση από το υπ. Υγείας – Έως τις 6 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 6 Απριλίου.

«Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται σε πολίτες για την μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και μόνο. Μετάβαση σε φαρμακείο ή σε γιατρό. Μετάβαση σε μαγαζί προμήθειας αγαθών. Μετάβαση στην τράπεζα. Κίνηση για παροχή βοήθειας ανθρώπων που είναι σε ανάγκη. Σωματική άσκηση ατομικά ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε ότι «σε κάθε όχημα επιτρέπεται μόνο οδηγός και ως ένα άτομο».

Kάθε πολίτης για την κίνησή του θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με δυο τύπους εγγράφου. Ο τύπος «Α» και πρόκειται για κίνηση προς την εργασία και ο τύπος «Β» που πρόκειται για όλες τις άλλες περιπτώσεις».

Το έντυπο θα μπορεί να το βρει κάποιος στην ιστοσελίδα forma.gov.gr που θα τεθεί σε λειτουργία το βράδυ.

Εκτός από τις μετακινήσεις πεζή ή με ΜΜΜ, περιορίζονται και οι κινήσεις με ΙΧ στο οποίο δεν πρέπει να επιβαίνουν πάνω από 2 άτομα.

Τα ΜΜΜ θα συνεχίσουν να κινούνται με αραιό πρόγραμμα. Για όσους εργάζονται, θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη βεβαίωσης εργοδότη με το ωράριο και τον τόπο εργασίας.

Για την οποιαδήποτε μετακίνηση θα απαιτείται ενημέρωση των αρχών είτε μέσω βεβαίωσης είτε με αποστολή SMS που θα αναφέρει μία από τις έξι δυνατότητες εξόδου από την οικία σε πενταψήφιο αριθμό.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας