Βέροια Πολιτισμός

Μουσικό Σχολείο Βέροιας “Βρύση μου μαλαματένια” – Στους κύκλους του νερού και της παραδοσιακής μουσικής

Με κατάμεστη τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για άλλη μια φορά το Μουσικό Σχολείο Βέροιας έδειξε τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στις μαθητικές του τάξεις, δημιουργώντας ένα φυτώριο νέων μουσικών, αλλά και ένα κοινό στο οποίο κάθε τόσο οι μαθητές του δίνουν ποικίλα δείγματα της σπουδής τους πάνω στην ελληνική και ξένη μουσική.

Γνωστή η αγάπη του Σχολείου και στην Παραδοσιακή Μουσική, που συνεχίζει απ’ ότι φαίνεται να προσελκύει τα παιδιά, αφού έχουν την παραδοσιακή τους ορχήστρα και χορωδία, που πάντα κάνει πετυχημένες εμφανίσεις.

Απόψε η συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής είχε σαν θέμα της το νερό και τραγούδια που πηγάζουν από την παρουσία του στην ανθρώπινη ζωή.

Με κείμενα που επιμελήθηκε ο Ιορδάνης Κουτσιμανής,  που δίδαξε και διηύθυνε τη χορωδία, και τα οποία διάβασε η Μάγδα Χριστοπούλου, με διδασκαλία της ορχήστρας από τον Γιάννη Μπαλιάκα, τα παιδιά έπαιξαν και τραγούδησαν κομμάτια γνωστά, που τα απέδωσαν εξαιρετικά.

Το νερό ως πηγή ζωής, το νερό ως απειλή, η βρύση και το γεφύρι ως στοιχεία δεμένα αναπόσπαστα μαζί του, έγιναν θέματα των τραγουδιών που αγκάλιασαν όλο τον ελληνικό χώρο.

Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς τα δύο δύσκολα ποντιακά τραγούδια, «Της Τρίχας το γεφύρι» και «Η μάνα εν κρύο νερό», που αποδόθηκαν έξοχα από τον Δημήτρη Δημάκα και την Ελένη Αραμπατζή αντίστοιχα.

Μια συναυλία που όχι μόνο τίμησε για μια ακόμη φορά την παράδοση αλλά και  απέσπασε το αυθόρμητο και ενθουσιώδες χειροκρότημα.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων