Βέροια

Τα παρτέρια της Βέροιας και η αισθητική τους

Σε παρατήρηση του Αντώνη Μαρκούλη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την αντιαισθητική εικόνα που παρουσιάζουν τα παρτέρια της πόλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος επισήμανε από τη μια την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν δύο μόνο καθαριστές, αντί τριών που υπήρχαν, να κρατούν καθαρή μια πόλη 60.000 κατοίκων, κι από την άλλη  την αδιαφορία των πολιτών απέναντι σε θέματα καθαριότητας. «Πρέπει οι συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι πρέπει να προσέξουμε την πόλη μας, όπως προσέχουμε το σπίτι μας».

Την ανάγκη όμως ενός συλλογικού αισθήματος έκφρασης πολιτισμού μέσα από την καθαριότητα τη στήριξε και με τη γνωστοποίηση ενός ακραίου γεγονότος, που αποδεικνύει και την έλλειψη παντελούς οικολογικής συνείδησης.

«Είναι τραγικό το γεγονός» είπε «που παρατηρήθηκε στην πόλη, να ρίξουν άγνωστοι αλάτι στις ρίζες δύο δέντρων φλαμουριάς, και να σπάσουν τα κλαδιά από γειτονικά δεντράκια. Θα γίνει βέβαια μήνυση κατ’ αγνώστων αλλά το θέμα είναι η συμπεριφορά μας γενικά απέναντι στο περιβάλλον».

Far

banner-article

Ροη ειδήσεων