Εργασία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Κλιμακώνουμε με νέο απεργιακό μέτωπο – Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Απρίλης 2016

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΗ,

8:00μ.μ. στο Κοινοτικό κατάστημα Επισκοπής

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι,

Κλιμακώνουμε με νέο απεργιακό μέτωπο, με ανεβασμένες μορφές πάλης με νέα 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νόμο – λαιμητόμο για την ασφάλιση.

1η μέρα: συγκέντρωση στην πλατεία της Νάουσας

2η μέρα: μαζική κάθοδος στη Θεσ/νίκη

Να πληρώσουν αυτοί που χρόνια θησαυρίζουν.

Οργανώνουμε τη πάλη μας ενάντια στην πολιτική που τσακίζει εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, που διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια τους, που δίνει νέα προνόμια σε επιχειρηματικούς ομίλους που καταπίνουν τους μαγαζάτορες.

Τέρμα πια οι θυσίες για την πλουτοκρατία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνδυάζουμε αυτή τη μάχη και απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης και δράσης ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα χρειάζεται να πάρει θέση, να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια σε εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, που σπέρνουν τη ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Δυναμώνουμε την πάλη, αντιστεκόμαστε

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται, στους κυνηγημένους από την απελπισία και το θάνατο, που αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο.

Απαιτούμε και προτείναμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή μας.

Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων – μεταναστών και την άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη ΕΕ και ΟΗΕ.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων με τις πλάτες ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς – νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Έξω η FRONTEX και οι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

Καμία αποδοχή των απαράδεκτων hotspots, είναι σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που κρίνουν τους ικανούς για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια με αυτούς που θα ξαναγυρίσουν στη φωτιά και το θάνατο.

Καταδικάζουμε το βρώμικο ρόλο των ΜΚΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιούργησε τα κύματα των ξεριζωμένων. Την ίδια πολιτική που στις χώρες της ΕΕ μειώνει μεροκάματα, καταργεί ΣΣΕ, χτυπάει το ασφαλιστικό, δημιουργεί στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων, στο όνομα του ανταγωνισμού μοιράζει εδάφη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Καλούμε το λαό να σταθεί αλληλέγγυος στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μας ενώνει ο κοινός εχθρός ο ιμπεριαλισμός

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ

Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΗ,

8:00μ.μ. στο Κοινοτικό κατάστημα Επισκοπής

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας