Στη Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στο Σαν Ρέμο παρουσιάστηκε η κατάσταση στη Ελλάδα και στο χώρο της Υγείας, από τον Αναστάσιο Βασιάδη

Βασιάδης

ΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΕΘΗΚΑΝ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ CEOM ΣΤΟ SAN REMO

Με την συμμετοχή εκπροσώπων Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνήλθε στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας η Τακτική Συνδιάσκεψη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CEOM).

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στην Συνδιάσκεψη από τους Αναστάσιο Βασιάδη, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Γρηγόριο Ροκαδάκη.

Στην διάρκεια της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν κύκλοι εργασιών με θέματα τις Συστάσεις Ιατρικής Δεοντολογίας, την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ιατρικής Δημογραφίας, τους Κοινωνικούς Καθοριστικούς Παράγοντες για την Υγεία, το Προσφυγικό Ζήτημα και η Επίδραση των Κλιματολογικών Αλλαγών στην Υγεία.

Το θέμα που κυριάρχησε στην Συνδιάσκεψη ήταν η αθρόα μετακίνηση προσφύγων προς τις χώρες τις Ευρώπης καθώς και οι συνέπειες για τους ίδιους τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες που τους υποδέχονται.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Αναστάσιος Βασιάδης παρουσίασε την κατάσταση όπως διαγράφεται στην Ελλάδα σε συνδυασμώ με την σοβούσα κρίση που πλήττει πλην άλλων και τον χώρο της Υγείας, υποβαθμίζοντας δραματικά την περίθαλψη των πολιτών.

Καίριες επισημάνσεις εγένοντο και σε όλους τους κύκλους εργασιών από τον Α. Βασιάδη, σύμφωνα με τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την ολομέλεια της Συνδιάσκεψης.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29795 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια