Βέροια Ρεπορτάζ

“Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση…” το σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης στη Βέροια

faretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroia

Δήμητρα Σμυρνή

Σ’ ένα κλίμα γιορτής, όχι όμως εφησυχασμού και αναπόλησης, αλλά γόνιμης μνήμης, εξελίχθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Ημαθίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας.

Πλήθος μαθητών και πολιτών τίμησαν το Πολυτεχνείο με συναυλία, της οποίας ο κύριος κορμός ήταν το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Σημαντική η συμμετοχή και μαθητών των 2ου, 3ου, 4ου Λυκείων Βέροιας και του Ωδείου «Φίλιππος», στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Χαρά Αξούριστου είπε χαιρετίζοντας:

«Σας ευχαριστούμε όλους που είστε εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε την Επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το Πολυτεχνείο δεν πρέπει να είναι μουσειακό είδος αλλά σύμβολο και έναυσμα για καθημερινούς αγώνες, για να γίνει ο κόσμος πιο όμορφος και δίκαιος.

Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο αλληλεγγύης, συμπαράστασης σε όποιον αδικείται απανταχού γης, και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Οφείλουμε στη σημερινή συγκυρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα του Παρισιού, της Βηρυτού, του ρώσικου αεροπλάνου και στα θύματα όλων των τρομοκρατικών ενεργειών και των πολέμων, που εξυπηρετούν σε τελική ανάλυση τα ίδια άνομα συμφέροντα.

Ευχαριστούμε τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες του κόσμου, που θα χαράξουν το δικό τους δρόμο εξόδου απέναντι στην κρίση.

Δεν ταιριάζει εδώ η απογοήτευση ούτε η ηττοπάθεια. Ταιριάζει η ελπίδα και ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο, που είναι εφικτός».

faretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroia

«Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα…» τραγούδησαν τα παιδιά, μαζί με πολλά άλλα τραγούδια, που είχαν ένα ιδιαίτερο σημασιολογικό βάρος.

Με συνθήματα στρωμένα στο πλακόστρωτο της πλατείας ,που αργότερα τα σήκωσαν στα χέρια, κάνοντας πορεία προς την Ελιά, οι μαθητές άφησαν στους μεγαλύτερους μια αίσθηση ελπίδας, που την επιβεβαίωσαν και οι στίχοι του αγαπημένου τραγουδιού της νεολαίας «…έχε το νου σου στο παιδί, γιατί, όσο υπάρχει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

«Το Πολυτεχνείο», λοιπόν, «δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή» ήταν το κυριότερο σύνθημα των παιδιών και ίσως πρέπει να το ξαναδούμε, κυρίως εμείς οι μεγαλύτεροι, έτσι.

Φωτογραφίες faretra.info

faretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroiafaretra.info- politechneio-den-giorti-exegersi-veroia

banner-article

Ροη ειδήσεων