Υγεία

Ενημέρωση με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή»

Ygeia-diatrofi-rizomata

Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής , επισκέφτηκαν το σχολείο μας, η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής PROLEPSIS, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, αποτελούμενη από : την κα Μπελογιάννη Αικατερίνη (διατροφολόγο), τον κ. Σπυρίδης Ιωάννης (ειδικό προαγωγής υγείας), την κα Μιλτσκάκη Καλλιόπη (συντονίστρια ν. Πιερίας-Θεσσαλονίκης), τον κ Μητσιγκόλας Σταύρος (συντονιστής ν. Ημαθίας) καθώς και την κα Βενιάρη Ευτυχία (εθελόντρια).

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, αφού ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα για το θέμα παρακολουθώντας σχετικές προβολές-απαντώντας σε ερωτήματα πολλαπλών επιλογών- έθεσαν τα ερωτήματά τους και έλαβαν κατατοπιστικές απαντήσεις, λύνοντας κάθε απορία τους σχετικά με την υγιεινή διατροφή.
Έπειτα από την τρίτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυξάνεται η κατανάλωση υγιεινών, θρεπτικών γευμάτων από τα παιδιά και υιοθετούνται νέα, υγιεινά, διατροφικά πρότυπα!

Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου PROLEPSIS για την ευχάριστη, εποπτική ενημέρωση και τις συμβουλές τους, καθώς και για τη δωρεάν διανομή εκπαιδευτικών φυλλαδίων και εποπτικού υλικού.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Μιχαήλ Αθ. Μπούρας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας