Σχόλια

Και …”μαύρη τρύπα” το facebook;

2015-01-11-Sxolia-teukros-facebook

Επιλεκτική η εξαφάνιση θεμάτων;

Παρατηρείται ότι κάποια από τα θέματα που αναρτώνται στο fb εξαφανίζονται από… προσώπου γης σε χρόνο μηδέν και δεν είναι ορατά σ’ αυτούς που αυτά απευθύνονται. Η εξαφάνιση μάλιστα δεν γίνεται τυχαία για οποιοδήποτε απ’ αυτά, αλλά επιλεκτικά!

Για παράδειγμα, στο στόχαστρο δίνεται η αίσθηση ότι μπαίνουν θέματα τα οποία κυρίως κριτικάρουν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της ΕΕ και των δανειστών. Θέματα που αποκαλύπτουν τεκμηριωμένα και σοβαρά την αδικία κι αυτούς που βάζουν πλάτες σ’ αυτήν. Ενώ άλλα θέματα από ανώδυνα έως βλακώδη και αισχρά βρίσκουν… άσυλο!

Βέβαια, αυτοί που ελέγχουν τους μηχανισμούς αυτού του “εργαλείου” προφανώς έχουν κάθε τέτοια τεχνική δυνατότητα και μάλλον θα ήταν αφελές να πιστέψει κάποιος ότι αν ξεπεραστούν κάποια όρια, αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά δε θα τα χρησιμοποιήσουν κάθε φορά, ανάλογα με το πώς τους συμφέρει!

2015-01-11-Sxolia-teukros-facebook2Φυσικά θα πει κάποιος, και θα έχει και δίκιο, φιλτράρεται κάθε τι ανεπιθύμητο απ’ τους κρατούντες; Όχι δεν φαίνεται κάτι τέτοιο , γιατί τότε το fb θα ήταν εντελώς αναξιόπιστο και δεν θα είχε τη δύναμή που θα ήθελαν αυτοί που έχουν στα χέρια τους ένα τέτοιο… “θαυματουργό” μέσο. Και σίγουρα, πίσω από ένα τέτοιο μέσο κρύβονται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα καθώς και οι πολιτικοί τους εκφραστές!

Έτσι, όπως είναι διαρθρωμένο το fb, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σκέψεις ότι λειτουργεί σαν μια “Μαύρη Τρύπα”, (Μέλαινα Οπή, όπως λέγαμε παλιότερα), που όμως απορροφά επιλεκτικά ό,τι δεν είναι αρεστό! Και βέβαια, αν κριθεί ότι για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία του, οι έχοντες τον έλεγχο μπορούν να το κάνουν εν ριπή οφθαλμού!

Συνεπώς, κάποιοι αν ονειρεύονται… “επαναστάσεις” μέσω του fb, μάλλον απατώνται!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων