Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Στίξις το βιβλίο της Βεροιώτισσας Αθηνάς – Χριστίνας Τζένου με τίτλο “Μεταξύ αναπηρίας και κανονικότητας”.
Το βιβλίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί το βιωματικό απόσταγμα της μάχης της συγγραφέως να ισορροπήσει μεταξύ αναπηρίας και “κανονικότητας”, μια μάχη που, όπως αποδεικνύεται, την κέρδισε.
Συγκεκριμένα η ίδια γράφει:
“Πώς μπορεί να εξελιχθεί η ζωή ενός ανθρώπου με κινητική αναπηρία; Τι είναι αυτό που δίνει το κίνητρο σε έναν άνθρωπο με σπαστική τετραπληγία –εγκεφαλική παράλυση ή αλλιώς με απλά λόγια, βαριά κινητική αναπηρία– να παλεύει στη ζωή, όπως όλοι οι άνθρωποι; Θα σας απαντήσω ότι ούτε εγώ η ίδια το γνωρίζω ακριβώς! Αντιλαμβάνομαι ότι είναι κίνητρο εσωτερικό, που δεν χωράει εύκολα σε λέξεις. Ίσως βέβαια να έπαιξε ρόλο και μία φράση που άκουσα σε πολύ μικρή ηλικία από μία κυρία, περαστική από δίπλα μου στον δρόμο, καθώς ήμουν βόλτα στο καρότσι περιπάτου. «Τι όμορφο κοριτσάκι! Κρίμα να μην μπορεί να περπατήσει!» Αυτά τα λόγια χαράχτηκαν στη μνήμη μου. Από τότε αποφάσισα ότι δεν θα επιτρέψω πότε σε κανέναν να με λυπηθεί για τίποτα και να μου στερήσει τα όνειρά μου…”

Η Αθηνά-Χριστίνα Τζένου γεννήθηκε το 1991 στη Βέροια. Είναι δασκάλα και ασκεί το επάγγελμα από το 2013. Έχει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όπως και πολλά σεμινάρια. Αγαπάει πολύ τα παιδιά. Της αρέσει το θέατρο και τα ταξίδια. Το Ισορροπώντας μεταξύ αναπηρίας και «κανονικότητας» είναι το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα που προέκυψε από την ανάγκη της να αναδείξει ότι όλα είναι θέμα σκοπών της πολιτείας και παιδείας των ανθρώπων.
……………











