Κοινωνική ζωή Τοπικά

Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων – Δάσκιου – Σφηκιάς: Ευχαριστήριο προς το Δασαρχείο Βέροιας

Ενημέρωση από στελέχη του Δασαρχείου

Συμμετέχοντας στο θεματικό δίκτυο τοπικής Γεωγραφίας Διεύθυνσης Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας μέσα από μια ενδιαφέρουσα βιωματική δράση.

Αρχικά πραγματοποιήσαμε επίσκεψη – περίπατο στο δάσος, όπου παρατηρήσαμε διάφορα είδη φυτών και εντόμων και γνωρίσαμε στοιχεία του φυσικού οικοσυστήματος. Παράλληλα, συμμετείχαμε σε ασκήσεις προσανατολισμού χρησιμοποιώντας πυξίδα.

Στη συνέχεια, χάρη στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Αθανασίου Γκεκόπουλου, δασοφύλακα και πρώην προέδρου της Κοινότητος Ριζωμάτων, κλιμάκιο του Δασαρχείου Βέροιας επισκέφθηκε το σχολείο μας.  Την ενημέρωση για το γεωφυσικό τοπίο της Ημαθίας καθώς και για τη χλωρίδα και την πανίδα των Πιερίων Ορέων, του ποταμού Αλιάκμονα και του Βερμίου πραγματοποίησε ο δασολόγος κ. Κωνσταντίνος Βλάχος, παρόντος και του δασοφύλακα κ. Παναγιώτη Τοσουνίδη. Επιπλέον, συζητήσαμε για πιθανούς κινδύνους που απειλούν τα δάση και για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. 

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη του Δασαρχείου Βεροίας, για τις γνώσεις, την εμπειρία και τον χρόνο που μοιράστηκαν μαζί μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων