Βέροια Γράμματα & Τέχνες Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Βέροια Εύηχη Πόλη 2024: Οι Σκιαδαρέσες στην πόλη / δροσερή νεολαιίστικη παρουσία, που ενθουσίασε

Το ότι η νεολαία της Βέροιας είχε πλημμυρίσει την Πλατεία Αγίων Αναργύρων χθες στα πλαίσια της Εύηχης Πόλης έδειχνε πως οι νεαρές Σκιαδαρέσες κάτι ιδιαίτερο είχαν να πουν, αφού έφεραν τόσο κόσμο.

Και ήταν έτσι!

Κιθάρες, κορίτσια με έντονη προσωπικότητα και αναμφισβήτητο ταλέντο έκαναν μια βραδιά αποπνικτικής ζέστης δροσερή.

Οι δίδυμες Όλγα και Νίκη, κόρες της Μπέσυ Μάλφα και του Γεράσιμου Σκιαδαρέση, των γνωστών ταλαντούχων ηθοποιών, δεν έχουν ανάγκη από τις περγαμηνές των γονιών τους, σιγά-σιγά αποκτούν τις δικές τους.

Ακόμη και το όνομα του συγκροτήματος “Σκιαδαρέσες” ενέχει έναν παιγνιώδη τόνο, που ταιριάζει στην ηλικία τους.

Το ξεκίνημά τους έγινε την εποχή του εγκλεισμού του covid μέσα από το You tube. Άρεσε ο αυθορμητισμός και η αλήθεια τους.

Το να αρέσουν στους νέους είναι λογικό, το να γοητεύουν όμως οι μικρές κι εμάς τους μεγάλους, που προερχόμαστε από άλλες εποχές, αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία!

Στη γεμάτη Πλατεία, πάνω στην εξέδρα με τα εναλλασσόμενα χρωματιστά φώτα, κάτω από τα δέντρα της, οι μικρές  ανέβηκαν με την άνεση που έχουν οι νέοι να φέρνουν το καινούριο, χωρίς να υπολογίζουν τα στερεότυπα.

Ωραίος λόγος, χαριτωμένος, δροσερή μουσική, έξυπνος στίχος.

Σε μας τους παλιότερους ο ήχος και ο στίχος θύμισαν άλλες εποχές που ζήσαμε ως νέοι. Νέο Κύμα, Τζόαν Μπάεζ και Μπομπ Ντύλαν. Οι μικρές, όμως, δε μένουν εκεί.

Πολλές φορές είναι σκληρά ανατρεπτικές, αλλά το κάνουν με χιούμορ, ξεπερνώντας τη σκληρή κριτική που εκδηλώνουν στο σήμερα με τη δροσιά και τον πηγαίο αυθορμητισμό τους.

Φεύγοντας από την Πλατεία Αγίων Αναργύρων, για να προφτάσουμε την επόμενη εκδήλωση της Εύηχης  στη Εβραϊκή Συνοικία της Μπαρμπούτας, ένα γεμάτο φεγγάρι κρεμόταν πάνω από την πόλη, φωτίζοντας τα χαρούμενα νεανικά πρόσωπα, που τραγουδούσαν και που λικνίζονταν στους ρυθμούς.

Υπάρχουν, λοιπόν, κι αυτές οι φωνές, που εμείς οι μεγάλοι δεν γνωρίζαμε… Ενδιαφέρον…

Τελικά η Εύηχη ξέρει να ικανοποιεί όλα τα γούστα, μικρών και μεγάλων!

…………………..

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………

 ………………….

Όλγα και Νίκη Σκιαδαρέση

Φάνης Ζαχόπουλος και Χάρης Παρασκευάς

Στον ήχο Κώστας Χαϊκάλης

…………………..

 

banner-article

Ροη ειδήσεων