Βέροια Θέματα Παιδείας Πολιτισμός

Ένα χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας / μια πολύ όμορφη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση

Στην αρχή της εκδήλωσης τον λόγο πήρε η διευθύντρια του σχολείου, κ. Δημητράδου Βαρβάρα, για να καλωσορίσει τους καλεσμένους και να αποχαιρετίσει τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Νικολαΐδης Νικόλαος.

Με αποχαιρετιστήρια λόγια που ετοίμασαν οι μαθητές και μαθήτριες, λόγια που συγκίνησαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ξεκίνησε η παρουσίαση της εκδήλωσης.

Οι γονείς και όλοι οι παραβρισκόμενοι ταξίδεψαν χορευτικά σε όλη την Ελλάδα απ΄ άκρη σ΄άκρη μέσα από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με τη συνεχή καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Παυλίδη Ιωάννη. Γνώρισαν την αξία και τον ρόλο του παραδοσιακού χορού και τη συμβολή του στη διατήρηση της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού μας, γνώρισαν τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση του κάθε τόπου. Επίσης, έμαθαν να κινούνται, να παίζουν ρυθμό με το σώμα τους, να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς ετοίμασαν κεράσματα, τα οποία τα γεύτηκαν στο τέλος όλοι, σαφής παραπομπή στα παραδοσιακά γλέντια της πατρίδας μας.

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών στους μαθητές από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, καθώς οι μαθητές αποχαιρετούν πλέον το Δημοτικό Σχολείο.
Στο τέλος της εκδήλωσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, σαν μια οικογένεια, χόρεψαν όλοι μαζί παραδοσιακούς χορούς και όχι μόνο, κλείνοντας ευχάριστα την εκδήλωση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Καπράρα Ιωάννη για την αφιλοκερδή υποστήριξη της εκδήλωσης με τα ηχοσυστήματά του, τους γονείς για τον πλούσιο μπουφέ που προσέφεραν και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την υποστήριξη.

Περισσότερες φωτογραφίες και video μπορείτε να δείτε στη σελίδα του σχολείου.  10dim-veroias.ima.sch.gr 

banner-article

Ροη ειδήσεων