Αλεξάνδρεια Ελλάδα Πολιτισμός Τοπικά

Ενημέρωση σχετικά με την κατεδάφιση του πρώην κτηρίου της Αστυνομίας Μελίκης / και μια παλιά δημοσίευση για το μνημείο του 1800

Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι ως δημοτική αρχή δεν είμαστε μακριά, από όσους είχαν την άποψη ότι το κτήριο έπρεπε να αναστηλωθεί και να μείνει ως στοιχείο της τοπικής ιστορίας και να μας θυμίζει την δική μας καλή ή κακή ιστορία.

Όμως υπήρχε η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών του άρθρου 42 παρ.1 του Ν. 4030/2011 που έλεγξε το κτήριο στις 21 Ιανουαρίου του 2020, και ομόφωνα αποφάνθηκε ότι το διώροφο κτίσμα του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Μελίκης που βρίσκεται στην οδό Κέννεντυ στο ΟΤ 25 αριθ. Οικοπ. 76, στη Μελίκη Ημαθίας, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θεωρείται επικινδύνως ετοιμόρροπο και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους ανεξέλεγκτης κατάρρευσης.

Ο χρόνος μιας ασφαλούς αναστήλωσης και διατήρησης δυστυχώς είχε περάσει.

Μεταξύ λοιπόν του κινδύνου να καταρρεύσει κάποια στιγμή αιφνίδια και της επιλογής να κατεδαφιστεί με προσοχή χάνοντας όμως ένα στοιχείο της τοπικής ιστορίας, επιλέχθηκε από τους αρμοδίους το δεύτερο.

Αυτή είναι η αλήθεια!

Για να απαντηθούν τα όποια καλοπροαίρετα ερωτήματα και για να μην επιχειρείται από κάποιους λίγους ευτυχώς πολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος στη βάση αναληθών δεδομένων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

—————

Να θυμίσουμε ότι σχεδόν πριν τέσσερα χρόνια η Φαρέτρα δημοσίευσε επιστολή αναγνώστη της, την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια, με την οποία ζητούσε εναγωνίως τη διάσωση του ιστορικού αυτού κτιρίου.

Με δεύτερη επιστολή μας ενημερώνει για την κατεδάφιση αυτού του μνημείου.

“…αυτές τις μέρες στο χωριό Μελίκη ισοπέδωσαν τον πολιτισμό.Ένα ιστορικό κτήριο ίσως τού 17 ου αιώνα… ποιοί καί γιατί πήραν μία τέτοια απόφαση χωρίς προηγούμενη διαβούλευση είναι απορίας άξιο. Το συγκεκριμένο κτήριο σας είχα στείλει τον 27 Νοέμβριο του 2020”

Μελίκη Ημαθίας: Επιστολή αναγνώστη για τη σωτηρία ιστορικού κτιρίου του 1800

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας