Ελλάδα Θέματα Παιδείας Σχόλια

Η Μαρία Καρυστιανού για τις πανελλαδικές και το μάθημα της φυσικής: «Όνειρα σε μπάζωμα»

Οι έντονες αντιδράσεις για την ύλη που δόθηκε στο μάθημα της Φυσικής, στις πανελλαδικές, σχολιάστηκαν και από την Μαρία Καρυστιανού.

Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για θέματα που υπήρχαν εκτός ύλης, κάτι που το υπουργείο Παιδείας διέψευσε, απορρίπτοντας την κατηγορία ότι το θέμα Γ’ στην εξέταση ήταν άγνωστο.

Η Καρυστιανού σχολίασε τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα, εκφράζοντας μάλιστα την απορία της για το αν προσπαθούν να «μπαζώσουν» τα όνειρα των παιδιών.

Να σημειωθεί πως γονείς ετοιμάζουν ψήφισμα για το θέμα.

Το μήνυμα της Καρυστιανού

«Όνειρα σε μπάζωμα.

Συνεχίζει το 12 % να παίζει με τις ζωές μας. Πριν από κάποιες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου στεγάζεται προσωρινά, (ΕΠΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ) σε κοντέινερ ένα λύκειο , και σε θερμοκρασία πάνω από 40’C , μαθητές έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα « Φυσική Προσανατολισμού» για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Μόλις διαβάστηκαν τα θέματα, οι μαθητές πάγωσαν, βυθίστηκαν στην απογοήτευση.

Αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάποιοι «μπάζωσαν» κόπους τριών χρονών . Όνειρα μιας ζωής «εξαϋλώθηκαν».

Γονείς και καθηγητές δίκαια εκφράζουν την αγανάκτηση και το θυμό τους.

Επιτέλους! Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζονται, αδιάντροπα και απροκάλυπτα, οι «θυσίες» πολιτών προς όφελος κάποιων ;

Ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, καταπατώντας οτιδήποτε συνταγματικό μαζί με την επιθυμία των πολιτών για δημόσια εκπαίδευση .

Ξεκάθαρη η θυσία των ονείρων των μαθητών.

Ο εξαιρετικός Έλληνας φυσικός Χρήστος Τουραμάνης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ ανέφερε σχετικά: «Τα θέματα εξέφραζαν σαδισμό και απομάκρυναν τα παιδιά από την ομορφιά της φυσικής, αλλά και της ψυχής».

Πράγματι, τα απομάκρυναν από μία επιστήμη που φιλοσοφεί , που βοήθησε σε όλες τις βιομηχανικές επαναστάσεις, στην ιατρική και στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών , όπως του καρκίνου.

Μια επιστήμη με βάσεις από την αρχαιότητα. Μία επιστήμη που διέπει την ύπαρξη μας. Η ύβρις προς το Δημόκριτο, έχει πρόσωπο.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης μέσα από την θεματολογία των εξετάσεων , ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία «μπαζώματος» εφηβικών ψυχών και ονείρων; Διερωτώμαι…

Με ζέση, ως μάνα και ως πολίτης , στηρίζω με όλη μου την ψυχή , το ΨΗΦΙΣΜΑ που ξεκινούν γονείς και καθηγητές συνεχίζοντας τον αγώνα για κάθαρση της κοινωνίας.

Αγαπητά μας παιδιά, είμαστε με φωνή και ψυχή δίπλα σας !!!»

 –

banner-article

Ροη ειδήσεων